Suomalaiset tempaisivat Nepalin lasten puolesta

Suomalaiset ovat saaneet kasaan jo yli 66 000 euroa Nepalin kouluprojekteihin. Kapua-projektin osallistujat ovat palanneet Suomeen Himalajan kiipeilyreissulta, jonka tarkoitus oli avustaa paikallisten lasten hyvinvointia.

Kapua-projekti kuuluu Vimma liikuttaa sinua -järjestön ja Pelastakaa Lapset Ry:n yhteistempaus, jonka tarkoitus on kerätä varoja Nepalin kouluhankkeisiin.

Projektissa oli mukana tavallisia suomalaisia, jotka Himalajalle kiipeämisen lisäksi sitoutuivat varainkeräämiseen.

Huomenta Suomessa vierailleet Päivi Kalén ja Ville Veikkolainen olivat kaksi tempaukseen valituista suomalaisista.

- Porukka on melko hyvä läpileikkaus suomalaisista. Vanhin oli 70-vuotias Reijo Lehkonen, teräsvaari Turusta, joka oli ihan kärkiporukassa siellä huipulla. Ryhmässä oli seitsemän naista ja seitsemän miestä, kertoo Veikkolainen.

Kalén kertoo, että ryhmälle järjestettiin kuntotestit ennen kiipeämistä. Sen perusteella osallistujille rakennettiin omat kunto-ohjelmat. Veikkolainen painottaa, että myös kiipeämisvauhti ja matkaohjelma oli suunniteltu hyvin ryhmän kuntoa vastaaviksi.

- Kaikki selvisimme ilman mitään isompia vammoja.

Suomalaiset tapasivat matkan aikana myös nepalilaisia lapsia. Kalén kertoo kokemuksen olleen sykähdyttävä.

- Olimme varmasti kaikki kyynelten partaalla, kun näimme lapset jonossa odottamassa meitä.

Tähän päivään mennessä tempaus on tuottanut yli 66 000 euroa. Tavoitteesta uupuu vielä noin 20 000 euroa. Ville Veikkolaisen mukaan keräys on ylittänyt odotukset, mutta toivoo tavoitteen vielä toteutuvan.

Keräys jatkuu marraskuun loppuun saakka.

Lue myös:

    Uusimmat