Mainos

Suomalaiset suostuisivat 200 euron ilmastolaskuun

Valtaosa suomalaisista olisi valmis maksamaan vuosittain vähintään 200 euroa ilmaston puolesta.

Aamulehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä käy ilmi, että peräti 70 prosenttia suomalaisista olisi valmis maksamaan vähintään 200 euroa vuodessa ilmastonmuutoksen torjumisesta.

Valtion teknillinen tutkimuskeskus on arvioinut, että Kööpenhaminan kokouksessa tuotetaan ilmastosopimus, jonka hinta olisi juuri parisataa euroa suomalaista kohti. Viidennes suomalaisista olisi valmis maksamaan vielä tätäkin enemmän.

Kaikkein myönteisimpiä ilmastolaskun maksajia ovat naiset, korkeasti koulutetut ja 24-34-vuotiaat sekä Etelä-Suomessa asuvat. Puoluekannatuksen mukaan katsottuna kernaimmin ilmastonmuutoksen torjunnasta maksaisivat vihreiden ja RKP:n kannattajat.

Kyselyssä kävi toisaalta myös ilmi, että 30 prosenttia perussuomalaisten ja 16 prosenttia kokoomuksen kannattajista ei edes usko koko ilmastonmuutokseen. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää tulostaa tutun kuuloisena.

- On yhä selvittämättä, mikä ihmisen osuus todella on ilmastomuutoksessa, Soini lausuu Aamulehdelle.

Kyselyn vastaajista noin yli puolet olisi valmis myös maksamaan ostamistaan tuotteista 5 - 10 prosenttia enemmän, jos tuotteet on valmistettu ilmastoa säästäen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.