Suomalaiset rynnivät ostamaan Lidlin 15 euron lenkkareita koronasta välittämättä, trokarit myyvät nyt satasilla – näin Matti onnistui hankkimaan kaksi tossuparia

Lidlin 15 euron lenkkarit saivat ihmiset ryntäämään kauppaan – MTV:n toimittaja Lidlissä:"Hyllyt tyhjenivät sekunneissa" 3:35
MTV uutisten toimittaja ehti ostamaan kohutut Lidl-lenkkarit.

Lidlin etukäteen valtavaa hypetystä saaneet lenkkarit myytiin saman tien loppuun. Trokarit iskivät välittömästi ja nyt verkossa nyhdetään kovaa hintaa hittilenkkareista.

Lidl toi tänä aamuna myyntiin kauppaketjun kirkkaissa väreissä loistavat lenkkarit. Kenkiä ei ollut hinnalla pilattu, sillä tossupari maksoi vain 14,99 euroa. Tuotteet tulivat myyntiin kaikkiin Suomen Lidleihin ja sportyfeel.fi-verkkokauppaan.

Sini-kelta-punaiset tossut vietiin hetkessä kädestä kauppojen avattua ovensa. Korona oli tuntunut unohtuneen monelta, sillä silminnäkijöiden mukaan paikalla oli monelta unohtunut käytöstavat. Esimerkiksi HYPEND-Facebook-ryhmässä monien kanssashoppailijoiden kyynärpäätaktiikkaa paheksuttiin. Lisäksi lenkkitossuja myynyt sportyfeel.fi-verkkokauppa koki teknisiä ongelmia niin monen tunkiessa verkon välityksellä tossuapajille. Lenkkareita oli myynnissä vain rajoitettu erä.

Kuhinaa tossujen ympärillä

Saksassa hittituotteeksi nousseita tossuja on Suomessa odotettu hartaasti koko kevään. Lidlin sneakereiden ympärillä on sosiaalisessa mediassa käynyt kova kuhina. Tänä keväänä moni saattaakin bongata katukuvasta sini-kelta-punaiset lenkkarit, jotka voivat näkyä myös monen julkisuudesta tunnetun katumuotivaikuttajan jalassa. Tossuista ovat kiinnostuneet suomalaiset sneaker-tosifanit, kuten räppäri Uniikki.

–  Näin netistä toissapäivänä, että tällaiset on aprillipilana joskus tuotu markkinoille vissiin Saksassa ja loppuneet heti, ja että Suomeen tulee rajoitettu erä tänään, Matti, 34, kertoo MTV Uutisille.

Hän ehti ostaa itselleen ja kihlatulleen parit jo heti aamukuudelta, ennen kuin ne oltiin ehditty myydä loppuun.

–  Sain sisäpiirin tiedon, että nämä tulevat myyntiin klo 00.01, mutta en jaksanut valvoa niin pitkään. Heräsin sitten kuudelta, niin kuin joka aamu, ja netistä löytyi vielä. Ostin mulle ja kihlatulle, Matti kertoo.

–  Meidät näkee sitten koronan jälkeen kaupungilla mätsäävissä lenkkareissa!

Kaverit luovuttivat kenkien kyttäämisen.

–  Laitoin kuvan ostokuitista yhteen kaveriporukan ryhmään ja siellä oli pari ollut hereillä yöllä ja odottanut, että tulevatko myyntiin, mutta puolelta öin oli tullut myyntiin vain koot 47 ja 41, niin olivat luovuttaneet. Muut koot tulivat vissiin yöllä yhden jälkeen, hän kertoo.

Katumuoti on ollut kovassa nosteessa viime vuodet ja erityisesti katulenkkarit ovat olleet tämän muoti-ilmiön keskiössä. Sneakereiden suosio on jatkuvassa kasvussa ja niistä on tullut myös suurimpien muotitalojen hittituotteita. Erikoisimmista kengistä ollaan valmiita maksamaan jopa tuhansia euroja.

Idea lähti aprillipilasta

Lidl Sneakersit saivat alkunsa Saksan Lidlin aprillipilasta vuonna 2019. Sometempaus sai laajaa huomiota ja Lidl-lenkkareita vaadittiin myyntiin. Saksa lanseerasi kengistä 400 kappaleen rajoitetun erän viime syksynä. Sittemmin näiden alun perin 15 euron hintaisten kenkien hinta on kivunnut kansainvälisissä verkkokaupoissa jopa 600 euroon. Nyt kenkien yleistyttyä jälleenmyyntiarvo on laskenut satasista kymppeihin.

Tänä aamuna kenkien tultua myyntiin muun muassa Tori.fi-palvelussa on useita tuoreita myynti-ilmoituksia, joissa käyttämättömiä tossuja myydään jopa 350 eurolla.

Tähän mennessä mahdollisesti luovin myynti-ilmoitus pyytää kengistä 6 miljoonaa euroa. Hintaan kuuluu myyjän mukaan myös se, että kengät toimitetaan helikopterilla ostajalle ja kaupanpäällisiksi Kaartin Soittokunta tulee soittamaan porilaisten marssin ja Angela Merkel myöntää kunniamerkin.


Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Lue myös:

    Uusimmat