Mainos

Suomalaiset innostuivat ilmastointilaitteista - "kaikki menneet"

Kuuma ja kostea, suomalaisittain harvinainen kesäilma on ajanut ihmiset kauppoihin hakemaan helpotusta helteeseen. Nopea kysely suuriin kodintekniikkaa myyviin liikkeisiin kertoo, että monesta liikkeestä ilmastointilaitteet ja myös tuulettimet ovat loppuneet tai ainakin loppumassa.

- Ilmastointilaitteet myyvät kuin häkä. Viimeiset kappaleet myymälästä myytiin juuri äsken. Netin kautta niitä vielä saa, mutta vaikka niitä oli runsaasti varastossa, niin täältä ne ovat loppu, kerrotaan tekniikkaa myyvän Onoffin Tammiston-liikkeestä.

- Kyllä laitteita meni viime kesänäkin ihan reippaasti, mutta ei todellakaan näin hyvin. Menekki voi johtua ilman kosteudesta, asiakaspalvelusta arvellaan.

Samanlaista tietoa antaa myös kodinelektroniikkaa myyvä Gigantti.

- Ilmastointilaitteita on myyty todella hyvin. Lähes joka toisessa puhelussa kysellään ilmastointilaitteista, yrityksen asiakaspalvelusta kerrotaan.

- Kaikki myymälät ovat tilanneet ilmastointilaitteita lisää, joten ihan näin hyvään menekkiin ei osattu varautua. Laitteiden myynti kun vaihtelee suuresti kelien mukaan.

Myöskään Prismasta ilmastointilaitteita ei välttämättä enää saa.

- Laitteet ovat ihan lopussa. Osasimme varautua hyvään myyntiin, mutta ilmat vaikuttavat menekkiin niin suuresti. Myös perustuulettimet ovat myyneet todella hyvin, niitä on enää muutamia jäljellä, Itäkeskuksen Prisman kodinosastolta kerrotaan.

- Myös tuulettimet kelpaavat. Yhtenä päivänä laitoimme kymmeniä tuulettimia esille, ja päivän lopussa ne olivat kaikki menneet.

Suositellaan kaikille, joilla hikeä pukkaa

Kaikki liikkeet ovat sitä mieltä, että tällaisena kesänä ilmastointilaite sopii kaikille. Asiakaskunta onkin muodostunut pääasiassa tavallisista kuluttajista.

- Ilmastointilaitteita on myyty mukavasti ihan tavallisille ihmisille ja kaikkiin asuntoihin, Prismasta kerrotaan.

- Normaalikuluttajat ovat ostaneet laitteita esimerkiksi kesämökeille, mutta myös pienyritykset ovat hankkineet niitä tilojaan viilentämään, Gigantista huomautetaan.

Laitteiden hintahaitari on kaikissa liikkeissä sama: Halvimmat ilmastointilaitteet lähtevät alle kolmensadan euron, kalleimpien hinta hipoo viittäsataa.

- Hinta kyllä vaikuttaa laitteeseen. Kalleimmissa laitteissa teho on parempi ja myös laitteen koko vaihtelee, Prismasta huomautetaan.

Liikkeet kuitenkin muistuttavat, että asiakkaan käyttötarve kuitenkin ratkaisee lopullisen valinnan. Viikoksi mökille voi ostaa edullisimman laitteen, mutta helteessä hehkuvan kaupunkiasunnon viilentämiseen kannattaa panostaa enemmän.

Tavallinen tuuletin irtoaa sitten jo huomattavasti halvemmalla, 10-70 eurolla. Se on nopea apu kuumasta kärsivälle.

Niitä on löytyy pöytä- sekä lattiaversioina, eivätkä ne vie paljon tilaa. Tuuletinta ei voi kuitenkaan verrata ilmastointilaitteeseen, sillä se vain kierrättää ilmaa, ei viilennä sitä. Iäkkäälle tai yöhikoilusta kärsivälle se voi silti tuoda helpotusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.