Mainos

Suomalaiset elävät yhä tervellisemmin

Suomalaiset tekevät Kansanterveyslaitoksen terveystapatutkimuksen mukaan yhä terveellisempiä valintoja. Yhä useampi levittää leivälleen kevytlevitteen ja vain kuusi prosenttia käyttää voita. Maito juodaan entistä useammin rasvattomana. Terveellisen leivän suosio ei kuitenkaan ole kasvanut.

Myös vapaa-ajan liikunta houkuttelee suomalaisia hieman aiempaa enemmän. Tänä vuonna 60 prosenttia miehistä ja 58 prosenttia naisista ilmoitti harrastavansa vähintään kahdesti viikossa liikuntaa sen verran, että hengästyy ja hiki nousee pintaan. Terveellisemmistä ruokatottumuksista ja lisääntyneestä liikuntaharrastuksesta huolimatta miehet lihovat edelleen. Naisten painonnousu on sen sijaan pysähtynyt.

Raittiita yhä vähemmän

Raittius ei kuitenkaan suomalaisia houkuttele. Raittiiden suomalaisten osuus on tasaisesti pienentynyt 1980-luvulta lähtien. Juomavalinnoissa ainakin naiset ovat vaihtaneet oluen ja viinin yhä useammin siideriin.

Terveysvalistus ei myöskään ole saanut otetta kaikkein pinttyneimmistä tupakoitsijoista. Päivittäin tupakoivien määrä ei ole enää viime vuosina vähentynyt. Miehistä tupakoi 30 prosenttia ja naisista 20 prosenttia. Nuoremmissa ikäluokissa sukupuolten välinen ero on pienempi. 15-24-vuotista miehistä tupakoi 25 prosenttia ja nuorista naisista 23 prosenttia.

Kansanterveyslaitoksen tämänvuotiseen aikuisväestön terveyskäyttäytymistä selvittävään tutkimukseen vastasi noin 3 500 15-64-vuotiasta suomalaista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.