Suomalaisen Ralf Sirénin sota Ukrainassa oli päättyä jo ensimmäisinä päivinä: "Olin nukkumassa ja sitten jysähti"

Suomalainen Ralf Sirén taisteli Ukrainassa useita kuukausia:"Olin nukkumassa ja sitten jysähti" 6:15
Ralf Sirén joutui joukkueineen rajun iskun kohteeksi heti sodan alussa Ukrainassa.

Ukrainan joukkojen kanssa Venäjää vastaan taistellut Ralf Sirén palailee kotimaassa arkeen pikku hiljaa.

Ukrainassa on ollut arviolta useita kymmeniä suomalaisia taistelemassa vapaaehtoisina Ukrainan joukoissa Venäjää vastaan. Yksi heistä on Ralf Sirén, joka lähti rintamalle heti, kun sota alkoi viime helmikuussa. Hän viipyi Ukrainassa yli neljä kuukautta, kunnes joutui kovan kuumeen takia sairaalaan ja tuli takaisin Suomeen. 

Sirén liittyi ulkomaalaisten taistelijoiden joukkueeseen Harkovan alueella. Ryhmä joutui iskun kohteeksi pian sen jälkeen, kun Sirén oli tullut mukaan.

– Olin nukkumassa, kun yhtäkkiä jysähti. Sanoin muille, että tuo oli pommi. Nukuin aina maastopuku päällä ja olin yksi ensimmäisistä käytävään juosseista. Viereinen kolmikerroksinen rakennus räjähti. Paineaalto rikkoi meidän rakennuksessamme ikkunat ja kaapit. Minä olin kumartuneena pienessä pallossa lattialla, kun tavaraa lensi ympäriinsä, Sirén kertoi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Heinäkuussa Suomeen palannut mies kertoo sopeutuneensa arkeen pikku hiljaa. Hän kärsii posttraumaattisesta stressihäiriöstä, mutta on palannut töihin.

Katso yllä olevalta videolta koko haastattelu, jossa Sirén kertoo, millaista rintamalla oli.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat