Suomalainen Miska Kajanus nähdään tänä iltana Moderni perhe -sarjassa – paljastaa mitä hittisarjan kulisseissa tapahtui: "Näki, että hän on aivan huippuammattilainen"

6:13
Suomalainen Miska Kajanus sai roolin Modernista perheestä – nyt hän paljastaa, mitä hittisarjan kulisseissa tapahtui.

Miska Kajanus esitti suomalaista tiedemiestä Moderni perhe -sarjan yhdennentoista kauden avausjaksossa. 

Suomalainen näyttelijä Miska Kajanus, 40, asuu Los Angelesissa ja luo uraa näyttelijänä. Muun muassa Salatut elämät -sarjassa sekä elokuvissa Teit meistä kauniin sekä 21 tapaa pilata avioliitto näytellyt Kajanus teki merkittävän suorituksen vuonna 2019, kun hän sai roolin huippusuositun yhdysvaltalaisen Moderni perhe -komediasarjan yhdennentoista kauden ensimmäisestä jaksosta. New Kids on the Block -niminen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 25. syyskuuta 2019. 

Kajanus kertoo saaneensa roolin agenttinsa ansiosta, jolla oli kontakteja sarjan tuotantoon. Näyttelijän agentti soitti hänelle eräänä iltana kertoen, että tämän olisi oltava Foxin studioilla seuraavana aamuna, sillä Moderni perhe etsii suomalaista näyttelijää. Agentti totesi puhelun aikana olevansa varma siitä, että Kajanus saisi roolin. 

– Onhan se ihanaa, että hän uskoi minuun, mutta myös isot paineet, Kajanus muistelee. 

Seuraavana päivänä Kajanus ajoi koe-esiintymiseen, joka johti siihen, että hänet kutsuttiin takaisin ja lopulta rooli oli todella hänen. Kajanus kertoo prosessin edenneen hyvin perinteistä Hollywood-reittiä, mutta tilanteeseen pääseminen on vaatinut vuosien edestä kovaa työtä. 

– Että pääsee siihen tilanteeseen, että ensin saa työluvan Jenkkeihin ja sitten saa agentin, ja saa vielä semmoisen agentin, jolla on oikeasti yhteys tuon tason sarjan roolittajiin. 

Kajanus esittää jaksossa suomalaista tiedemiestä Yngvaria, joka työskentelee Dunphyn perheen tyttären Alex Dunphyn kanssa tiedekeskuksessa Etelämantereella. Alex Dunphya esittää Ariel Winter. Jaksossa Kajanuksen esittämä suomalainen tiedemies, joka ei puhu juuri yhtään englantia, ihastuu Winterin hahmoon Alexiin. 

Kajanus teki kuvauspäivänsä aikana paljon yhteistyötä nimenomaan Winterin kanssa ja näyttelijä kertoo olleensa erityisen vaikuttunut siitä, kuinka huippu 22-vuotias Winter oli työssään. Nainen on esittänyt Alex Dunphya sarjassa sen alusta asti, eli vuodesta 2009 lähtien.

– Hän oli aivan tosi kiva, aivan normaali, kohtelias ihminen. Hänhän on todella nuori, eikös hän olekin jotain parikymppinen?

– Katsoin, että hän on aivan huippuammattilainen. Hänellä oli paljon sellaisia kohtauksia, että hän joutuu näköpuhelimella juttelemaan sinne muulle perheelle, niin hänellä oli semmoisia pitkiä, haastavia kohtauksia. Mutta ne tulivat kyllä kuin apteekin hyllyltä. Siinä näki, että hän on aivan huippuammattilainen. 

Kuvausryhmän vilpittömyys yllätti

Winterin lisäksi Kajanus kertoo jutelleensa hieman Manny Delgadoa esittävän Rico Rodriguezin kanssa studion keittiössä. Kuvauspaikalla oli päällä valtava hulina koko päivän ajan, mutta tunnelma oli Kajanuksen mukaan silti yllättävän leppoisa ja lämmin. Modernia perhettä kuvattiin samassa studiossa, jossa työryhmä on tehnyt sarjaa jo kymmenen vuoden ajan päivittäin. 

Vaikka Kajanusta jännitti ensin, hän rentoutui pian huomatessaan saavansa kuvauksiin erittäin lämpimän vastaanoton. Hän kertoo yllättyneensä siitä, kuinka rauhassa ja antaumuksella sarjaa tehtiin. 

– Esimerkiksi ohjaaja sanoi, että tässä on tämmöinen kala, niin annapa tämä kala tuolle Alexille erilaisilla tavoilla. Niin sitten mä annoin sen useilla eri tavoilla, niin se oli kuin olisin ollut jossain Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston klovnikurssilla. 

– Siellä näki, että tässä tuotannossa on rahaa, eli heillä on aikaa tehdä asioita monilla eri tavoilla. 

Koska kyseessä oli rooli valtavaa suosiota ja maailmanmainetta nauttivassa sarjassa Kajanus ei halunnut jättää mitään sattuman varaan eikä ottaa riskiä, että hän tekisi millään tapaa huonon vaikutuksen. Näin ollen mies päätyi liikkumaan kuvauksiin ja sieltä pois muuten, kuin omalla autollaan ajaen, vaikka hän olisi saanut pysäköintiluvan studion parkkihalliin. 

Kajanuksella on nimittäin itsellään Yhdysvalloissa auto, joka ei aina valitettavasti lähde käyntiin. Näyttelijä kertoo ettei halunnut ottaa sitä riskiä, että menopeli pettäisi omistajansa juuri tällä tärkeällä hetkellä.

– Ja sitten olen monta tuntia studion parkkihallissa ja sinne pitää lopulta jonkun peräkoukkuauton tulla hakemaan se mun auto. Ja sitten kaikki muut työryhmäläiset lähtee ja olen edelleen siellä. Että emme ota nyt sitä riskiä. 

– Se oli hyvä kontrasti, että juuri tämmöisiä päätöksiä siellä saa tehdä, ja menee sitten muutamaksi tunniksi miljonäärien kanssa leikkimään semmoista improhommaa. 

Rooli saattaa poikia uusia mahdollisuuksia

Kajanuksen rooli Modernissa perheessä sai runsaasti huomiota varsinkin Suomessa ja se on herättänyt näyttelijän mukaan runsaasti mielenkiintoa. Erilaisia kyselyjä ja tarjouksia on tullut roolin jälkeen, mutta nähtäväksi jää, mitä niistä lähdetään toteuttamaan. 

Yhdysvalloissa rooli ei ole poikinut Kajanukselle vielä mitään konkreettista, mutta sarjassa työskentely on herättänyt kiinnostusta Kajanuksen etsiessä uusia rooleja. 

– Kun tapaa kenet tahansa, vaikka jonkun ohjaajan ja he näkevät, että mulla on ensimmäisenä CV:ssä se Moderni perhe, niin kaikki tietävät sen ja monet Jenkeissäkin kysyvät, että millaista siinä oli olla. 

Kajanus suoriutui roolistaan hienosti ja hän arvelee, että roolittajien näkökulmasta työ on nostanut hänet tavallaan seuraavalle tasolle. Hän näytti, ettei menettänyt hermojaan ja hänet voidaan vastaisuudessakin palkata isoihin tuotantoihin. 

Ylipäätään Kajanukselle jäi kuvauspäivästä hyvä ja lämmin olo. Kun työ oli tehty, tuli jakson ohjaaja Gail Mancuso halaamaan Kajanusta ja kiittämään hyvästä työstä. 

– Hän kehui todella paljon ja sanoi, että varmasti työskentelemme tulevaisuudessa yhdessä. En tiedä sanovatko kaikki amerikkalaiset aina noin, mutta jotenkin yllätyin miten vilpittömästi hän tuli halaamaan. Siinä tuli semmoinen fiilis, että meillä oli tämmöinen mukava päivä yhdessä. 

Moderni perhe AVAlla perjantaina 14. helmikuuta kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja