Suojaa iho auringossa!

Kevätaurinko lämmittää ja terassikausi kutsuu. Vaikkei hellerajoilla vielä mennäkään, on ihon suojaaminen syytä muistaa. Muuten terassireissun tuliaisina saattavat olla palanut dekoltee ja punoittava nenänpää!

Jo kevään ensimmäiset auringonsäteet saattavat olla polttavia. Muista siksi suojata ihosi joko vaattein tai aurinkovoiteella, kun rentoudut päivänpaisteessa.

Ihon suojaaminen on entistä tärkeämpää, kun kesähelteet saapuvat Suomeenkin tai, jos suunnittelet matkaa etelän lämpöön. Aurinkovoidetta on hyvä levittää iholle jo puoli tuntia ennen paahteeseen astumista. Muista myös levittää voidetta ihollesi useita kertoja päivässä, erityisesti uinnin jälkeen.

Vaikka käyttäisit korkeaa suojakerrointa, auringonottoa kello 11–15 välillä olisi syytä välttää.

Muistathan myös suojata pienet lapset ensisijaisesti vaattein ja hellehatulla. Paljaaksi jäävät ihoalueet vaativat korkean suojakertoimen.

Auringonoton jälkeen iholle on hyvä levittää rauhoittava voide. Runsas kosteutus myös pidentää rusketuksen kestoa.

Turvallista rusketusta

Jos aurinkoon astuminen arveluttaa, voit hankkia päivetystä myös muilla tavoin. Itseruskettavat voiteet ja geelit ovat turvallinen tapa hankkia tervettä hehkua iholle.

Kuori ja kosteuta iho huolellisesti ennen itseruskettavan levitystä, jotta voide levittyy tasaisesti eikä kuiva iho aiheuta läikikästä rusketusta. Levitä voide huolellisesti. Jos epäröit selän rasvaamisessa, pyydä ystävältä apua!

Kokeile seuraavia tuotteita:

Rusketuksen nopeuttamiseksi

Vivisanté SUN -aurinkokapselit aktivoivat pigmentin muodostusta nopeuttaen näin ruskettumista. Kapselit myös suojaavat ihoa ja ehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista sekä ryppyjen muodostumista. Aurinkokapselit ovat luonnontuote ja ne sisältävät E-vitamiinia, rasvahappoja sekä karotenoideja. Kuuri aloitetaan vähintään 10–14 vuorokautta ennen auringonottoa ja jatketaan koko aurinkokauden ajan. Rusketuksen kesto pitenee, jos käyttöä jatketaan vielä kuukausi tämän jälkeen.

Vivisanté SUN -aurinkokapselit, n.22 e/60 kapselia

Kätevä suihke

Vivisanté SUN -aurinkosuihkeessa on matala suojakerroin 10, joka suojaa UVB- ja UVA-säteitä vastaan. Suihke myös kosteuttaa ihoa. Tuote sisältää aloe veran lehtiuutetta sekä E-vitamiinia. Hajustamaton ja parabeeniton.

Vivisanté SUN -aurinkosuihke, n. 17 e/100 ml

Värittömällä suihkeella intensiivinen rusketus

Louis Widmerin Clear Sun Spray 30 on EU-säädösten mukaisen, tehokkaan UVA/UVB-suojan antava väritön öljysuihke. Tuotetta on helppo levittää tasaisesti joka puolelle vartaloa, sillä paineella toimivaa suihkepulloa voi pidellä suihkutettaessa myös ylösalaisin. Sekä miedosti hajustettuna että hajusteettomana saatava tuote imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa tahmeaksi. Dermatologisesti testattu, väri- ja säilöntäaineeton aurinkosuojasuihke sisältää myös E-vitamiinia, joka suojaa ihoa haitallisilta vapailta radikaaleilta.

Louis Widmer Clear Sun Spray 30 -öljysuihke kaikille ihotyypeille, n. 22 e/125 ml

Herkkäihoiselle tehosuojaa

Aurinkosuojavoiteet saattavat ärsyttää herkkää ihoa. Louis Widmerin All Day 30 -aurinkosuojavoiteen pantenoli-ainesosa rauhoittaa myös erittäin herkkää ihoa. Voiteen suuri liposomipitoisuus auttaa pitämään ihon syväkosteutettuna auringossa pitkään. Korkean suojakertoimen ja UVA/UVB- säteiltä suojaavien suodattimien ansiosta tuote sopii sekä aikuisten että lasten iholle. Tuote ei sisällä alkoholia. Riittoisasta 200 millilitran perhepakkauksesta riittää suojavoidetta moniin aurinkoisiin päiviin.

Louis Widmer All Day 30 -aurinkosuojavoide kaikille ihotyypeille, myös lapsille, n. 28,50 e/200 ml

Emulsiovoide säilyttää ihon kosteustasapainon

NIVEA SUN Touch Self-Tan Lotion on itseruskettava emulsio, joka kosteuttaa ja estää ihon ennenaikaista vanhenemista. Emulsiovoide sopii hyvin koko vartalolle.

NIVEA SUN Self-Tan Lotion n. 10,35 e/150 ml

Vaivatonta rusketusta

Helposti levittyvä itseruskettava NIVEA SUN Self-Tan Gel on koostumukseltaan geelimäinen. Se liukuu iholle kevyesti ja lopputuloksena on tasainen sekä luonnollinen rusketus. Ohut geeli on täysin läpinäkyvää ja sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia. Itseruskettava sopii kaikille ihotyypeille. Tuote sopii sekä kasvoille että vartalolle.

NIVEA SUN Self-Tan Gel n. 11,60 e/150 ml.

Kasvovoiteella hehkua iholle

NIVEA SUN Touch Self-Tan Cream -itseruskettava voide on tarkoitettu erityisesti kasvojen, kaulan ja dekolteen alueille. Voide kosteuttaa ihoa tehokkaasti ruskettaen ihon samalla tasaisesti.

NIVEA SUN Touch Self-Tan Cream, n. 8,90 e/50 ml

Luonnollista aurinkosuojaa

Saksalainen ihonhoitomerkki Sante valmistaa luomusertifioituja aurinkosuojia, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti ja luonnollisesti auringon UVA- ja UVB-säteiltä. SANTEn aurinkosuojatuotteet antavat välittömän, vedenkestävän suojan iholle. Aurinkotuotteiden luomulaatuiset kasviöljyt ja ainesosat hoitavat ja kosteuttavat ihoa, ja voiteet imeytyvät iholle nopeasti. Myös vahvoja tuoksuja kammoavat voivat kokeilla Santen tuotteita, sillä niissä on mieto tuoksu, ja lapsille ja herkkäihoisille suunnatuissa Family&Kids -tuotteissa on lisäksi mukana ihoa rauhoittavaa aloe veraa.

Sante Sun Lotion Sensitive Family&Kids (SK 20) 24,70 e/100 ml

Täydelliset sääret

St. Tropezin Perfect Legs ruskettaa asteittain ja hoitaa samalla sääriäsi. Tuote on pakattu erikoisrakenteiseen suutinpulloon, jossa on 2 suutinta yhdessä pullossa. Toisesta suuttimesta löytyy täyteläisen rikas, pehmentävä ja kosteuttava voide ja toisesta suuttimesta löytyy puolestaan nopeasti ruskettava, hyväntuoksuinen itseruskettava voide.

St. Tropez Perfect Legs 35,00 e/150 ml (2 x 75 ml)

Korkea suojakerroin

Biothermin Sun Sensitive -voide suojaa kasvoja haitallisilta UV-säteiltä korkean suojakertoimensa 50 turvin. Voide estää ihoa palamasta ja ärtymästä auringonpaisteessa. Ennaltaehkäisee ennenaikaista vanhenemista ja maksaläiskien syntymistä. Voide jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi, mutta ei rasvaiseksi.

Biothermin Sun Sensitive -voide kertoimella 50, 37,50 e/75 ml

Allergiselle sopiva voide

Piz Buinin Allergy Face Lotion on dermatologisesti testattu ja vedenkestävä aurinkovoide kasvoille. Se kosteuttaa ja rauhoittaa kasvojen herkkää ihoa Calmanelle-uutteen voimin. Voide vahvistaa ihon auringonsietokykyä ja lievittää ihon punoitusta ja kutinaa.

Piz Buinin Allergy Face Lotion SPF 30, 17,50 e/40 ml

Kotimaista suojaa

Lumenen aurinkovoide suojaa ihoa haitallisia UVA- ja UVB-säteiltä. Luonnon aktiiviaineista ja antioksidanteista koostuva yhdiste suojaa ihoa auringon vanhentavalta vaikutukselta. Voide sisältää muun muassa suomalaisen lakan nektaria. Tuote ei sisällä parabeneja, silikoneja tai synteettisiä väriaineita.

Lumene Sun & Care Suojaava Aurinkovoide SK 15 & 30 12,90 e/150 ml

Säilytä rusketus pidempään

Lumenen uutuusvoide rauhoittaa ja kosteuttaa kasvojen ja vartalon ihoa auringonoton jälkeen. Voiteen luonnon aktiiviaineista ja antioksidanteista koostuva yhdiste auttaa ihon omaa puolustusjärjestelmää korjaamaan auringon aiheuttamaa vanhentavaa vaikutusta. Säännöllisellä käytöllä saat rusketuksen säilymään pidempään! Voide sisältää suomalaisen lakan nektaria, aloe-uutetta, karitevoita ja glycerinia.

Lumene Sun & Care Rauhoittava Kosteusvoide 9,90 e/150 ml

Rusketus nopeasti ja turvallisesti

Diorin uudistuneissa aurinkotuotteissa on rusketusta tehostava yhdiste, joka antaa tehokkaan suojan iholle. Iho sa UVa-suojan, UVB-suojan sekä antioksidanttisuojan. Tuotteet suojaavat ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta sekä vapailta radikaaleilta, jotka vanhentavat ihoa. Tuotteet lupaavat kaunistaa ihoa välittömästi. Ne edistävät ihon ruskettumista auringonoton aikana sekä ylläpitävät rusketusta uuden tehoaineen ansiosta, joka aktivoi melaniinin tuotantoa.

Dior Bronze Beautifying Protective Suncare SPF 15, n. 48,20 e/200 ml, Dior Bronze Beautifying Protective Suncare SPF 30, n. 38,70 e/50 ml

Teksti: Hannakaisa Taskinen/MTV3

Kuvat: Shutterstock ja valmistajat

Lue myös:

    Uusimmat