Mainos

Sundqvist-jupakka huojuttaa asemia

Pääministeri Paavo Lipponen pitää Alho-Sundqvist -jupakkaa puolueen kannalta erittäin vakavana. Tilanteessa on kuitenkin pidettävä kiinni oikeusvaltion periaatteista, arvioi pääministeri Paavo Lipponen Lappeenrannassa. Alhon mahdollista eroa tai erottamista hän kommentoi lyhyesti: -En ole tullut tänne ketään erottamaan.

Asiasta tehtyyn välikysymykseen hallitus valmistautuu Lipposen mukaan niin, että vastaus tulee olemaan koko hallituksen vastaus. Perustuslakivaliokunta aloittaa asian käsittelyn huomenna.

-Toivon, että valiokunnan jäsenet, joista eräät ovat jo kiirehtineet antamaan lausuntoja, malttaisivat paneutua asiaan ja ymmärtäisivät, että kysymys on juridisesta selvityksestä sekä johtopäätösten tekemisestä tältä pohjalta.

Ahtisaarella ei kommenttia

Presidentti Martti Ahtisaari seuraa tiiviisti, mutta ei tällä hetkellä halua kommentoida ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistin tapausta.

Presidentin ulkopoliittinen neuvonantaja Alpo Rusi viittaa Ahtisaaren lausuntoon viime perjantailta, jolloin tämä nuorsuomalaisten sanomalehtimiesten tilaisuudessa korosti, että kaikkia kansalaisia tulee kohdella tasavertaisesti yhteiskunnassa.

Rusi ei halunnut arvioida, tarkoittiko Ahtisaari, että Sundqvistiä on kohdeltu liian tiukasti vai liian hellästi.

Kokoomus joutuu ratkaisemaan oman ristiriitansa välikysymyskeskustelussa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö sanoi MTV:n Lounasuutisten haastattelussa, että Kokoomus ei voi mitenkään tukea ministeri Arja Alhon ja entisen pankinjohtajan Ulf Sundqvistin tekemää sopimusta.

Sopimuksesta on tehty välikysymys. Niinistö ei suoraan vastannut kysymykseen, tukeeko Kokoomus hallitusta välikysymyskeskustelussa. Niinistö sanoo, että tuki ja Sundqvist-sopimus ovat eri asioita.

Niinistön mielestä kaikille osapuolille olisi parasta, jos Ulf Sundqvistin ja Arsenal-Sillan välinen vahingonkorvaussopimus purettaisiin. Niinistö totesi myös, että on selvitettävä, onko veroministeri Arja Alho tehnyt päätöksensä erheellisten käsityksen vallitessa.

Vihreät harkitsee epäluottamuslausetta

Hallituspuolue Vihreät puolestaan väläyttää epäluottamusta hallitukselle. Vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi sanoo, että vihreiden mielestä ministeri Arja Alhon pitäisi erota. Hassi sanoo, että vihreät eivät välttämättä anna luottamusta hallitukselle, jos Alho on edelleen ministerinä, kun Keskustan välikysymystä aletaan käsitellä.

Vihreillä ei ole virallista päätöstä välikysymyslinjasta, mutta Hassin mukaan siitä on yhteisymmärrys.

Häkämies: Korvaussopimus pitäisi purkaa

Oikeusministeri Kari Häkämies suosittelee Ulf Sundqvistin vahingonkorvaussopimuksen purkamista.

Häkämies toteaa Aaamulehden haastattelussa, että veroministeri Arja Alhon hyväksymän sopimuksen purkaminen vapaaehtoisesti olisi nykytilanteessa järkevintä kaikkien kannalta. Oikeusministeri myöntää kuitenkin, että purku voi osoittautua hankalaksi, koska se olisi vastoin toisen sopijan, eli Sundqvistin etua.

Häkämiehen mielestä nyt on selvitettävä, oliko ministeri Alholla käytettävissään riittävät ja oikeat tiedot asioista, kun tämä hyväksyi Arsenal Sillan ja Sundqvistin välillä neuvotellun vahingonkorvaussopimuksen.

Demaritkin ehdottavat Alholle eroa

Paineet valtiovarainministeri Arja Alhoa kohtaan jatkuvat myös SDP:n sisällä. Tänään Alhon eroa on ehdottanut demarien porilainen kansanedustaja Mikko Elo. Hänen mielestään Alhon pitäisi erota mahdollisimman nopeasti.

Elo arvioi, että muussa tapauksessa pankinjohtaja Sundqvistin kanssa tehty sopimus johtaa hallituksen hajoamiseen ja uusiin vaaleihin.

Myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja sanoi Radio Novalle tänään, että Alhon pitäsi erota mahdollisimman nopeasti.

Poliisi päättää Sundqvistin tapauksen tutkimuksista tällä viikolla

Helsingin rikospoliisi päättää tällä viikolla, ryhdytäänkö STS-pankin entisen johtajan Ulf Sundqvistin taloudellista asemaa tutkimaan uudelleen. Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin tarkastusvaliokunta on vaatinut puheenjohtajansa Kari Kantalaisen suulla selvitystä siitä, miksi ulosottoselvitys keskeytettiin.

Tutkinta katkaistiin kaksi vuotta sitten, kun Siltapankki peruutti tekemänsä rikosilmoituksen. Sundqvistin korvaussopimuksen kohtuullistamisen hyväksynyt ministeri Arja Alho piti tehtyä poliisitutkintaa riittävänä.

Matinlassi olisi valmis julkistamaan Sundqvist-sopimuksen

Arsenal-Sillan toimitusjohtaja Jarmo Matinlassi totesi Huomenta Suomen haastattelussa, että Ulf Sundqvistin ja Arsenal-Sillan välinen vahingonkorvaussopimus voisi olla syytä julkistaa asiasta syntyneen kohun vuoksi.

Matinlassin mielestä päätösvalta niin sopimuksen julkistamisen kuin mahdollisen purkamisenkin osalta kuuluu valtiovarainministeriölle, ei Arsenal-Sillalle.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.