Sulhanen salasi koronatartuntansa – hääkuvaaja sairastui Teksasissa: "Eivät he välittäneet"

Upea ele! Hääpari lahjoitti juhliensa ruoat turvakotiin 1:27
Upea ele! Ohiolaispari Tyler ja Melanie Tapajna lahjoitti häävastaanottonsa ruoat hyväntekeväisyyteen, kun juhlavastaanotto jouduttiin koronaviruksen takia perumaan.

Nimetön hääkuvaaja kertoi saaneensa tietää sulhasen koronavirustartunnasta vasta hääjuhlan aikana.

Amerikkalaishääkuvaajan työkeikka päättyi karusti, kun kävi ilmi, että häissä oli paikalla koronapositiivinen henkilö.

Teksasilaisiin uutisiin keskittyneelle Texas Monthly -lehdelle tarinansa kertonut kuvaaja oli ollut jo kahden tuntien ajan hääjuhlassa. Maskeja ei käytetty.

Sulhasella olikin koronavirus

Kesken juhlallisuuksien yksi morsiusneidoista tuli kiittämään kuvaajaa siitä, että tämä tuli paikalle, "kun otetaan huomioon sulhasen tilanne". Kuvaajan vaatiessa selitystä morsiusneito paljasti, että häiden sulhasen koronatestitulos oli ollut positiivinen edellisenä päivänä.

– Kysyin "mistä ihmeestä puhut?" Ja hän vastasi: "Voi ei, ei, älä hätäänny. Ei sulhasella ole oireita, hän on ihan kunnossa", nimetön kuvaaja kertoi.

Seurue perusteli, että "jokainen saa covidin lopulta"

Kyseisellä kuvaajalla on astma ja kolme lasta. Hän poistui hääjuhlista. Kuvaajan mukaan hääseurue ihmetteli, miksi hän lähtee ja syytti häntä jopa häiden pilaamisesta. Hääseurueen jäsen myös totesi, ettei tartunnalla "ole väliä", koska "jokainen saa covidin lopulta".

Kuvaaja kertoo yrittäneensä selittää eräälle morsiusneidolle, että hänellä on lapsia. Hän kertoi pelkäävänsä sitä, että lapset sairastuvat ja kuolevat.

– Ymmärrän, mutta tämä on kuitenkin morsiamen hääpäivä, morsiusneito vastasi kuvaajan mukaan.

Aiemmin teksasilaisperhe järjesti illanistujaiset – 15 henkilöä sairastui koronaan. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Texasilaisperhe järjesti illanistujaiset – 15 henkilöä sairastui koronaan: ”Älkää tehkö kuten me” 4:25

Sai koronan: "Eivät he välittäneet"

Poistuttaan häistä kuvaaja perui tulevat suunnitelmansa sekä työkeikkansa ja lähetti lapsensa sukulaisten luo. Hän kertoo saaneensa oireita muutaman päivän kuluttua. Koronatestitulos oli positiivinen, minkä hän myös kertoi hääparille.

– Mutta eivät he välittäneet, kuvaaja kuvailee.

Virustartunnan lähdettä ei toki voi varmasti sanoa.

"Varotoimet unohtuvat pian"

Texas Monthlyn toimittaja Emily McCullar kertoo, että häiden siirtely ja peruminen ovat monimutkaisia asioita.

– Hääpäivän vaihtaminen ei ole vain logistinen painajainen: vaarassa ovat myös maksetut käsirahat, Emily kuvailee.

Moni amerikkalainen onkin koronaviruksen vuoksi muokannut häitään, mutta silti järjestänyt ne, koska avioitumisen peruminen on myös henkisesti vaikeaa. Se, että hääpaikalle saa ottaa vain 50 tai 75 prosenttia vierasmäärästä, ei kuitenkaan Emilyn mukaan takaa mitään.

– Monissa tapauksissa se merkitsee vain, että 500 hengen häistä tulee 250 hengen häät. Ja jopa paljon pienemmissä häissä varotoimet unohtuvat pian. Nopea pyrähdys sillä tanssilattialla, joka tunnetaan Instagramin #texaswedding-hashtagina, paljastaa satoja julkaisuja viimeaikaisista häistä läpi osavaltion.

Hashtagilla #texaswedding löytyy kuvia häistä, joissa ei käytetä esimerkiksi maskia. 

Koronatilanne vie työt kuvaajilta

Emilyn mukaan koronatilanne onkin hääkuvaajille vaikea, sillä heidän elantonsa riippuu ihmisryhmien kuvaamisesta. Kuvaajat halusivat puhua hänellekin vain nimettöminä – hääparien toiminnan kritisointi voisi nimittäin viedä työt.

Hääjuhlien puolustaminen on saanut jopa niin surkuhupaisia piirteitä, että neissä villitsi aiemmin photoshoppauksen keinoin luotu  "v*ttuun covid" -hääkutsu.

Lue myös:

    Uusimmat