Suklaa-kaurakeksit valkoisella tai tummalla suklaalla

Nämä herkulliset keksit voit valmistaa joko valkoisesta tai tummasta suklaasta.

Sulattamalla suklaan kaurakeksitaikinaan, saat keksien rakenteeseen cookiesmaisuutta.Tummaa suklaata käytettäessä voi vielä lisätä vahvaa kaakaojauhetta makua korostamaan. Isoilla kaurahiutaleilla saat parhaimman rakenteen.

24 kpl

80 g sulatettua voita tai margariinia
80 g valkoista tai tummaa suklaata
1½ dl sokeria
4 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita tai tavallisia Kaurahiutaleita
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
(1 rkl tummaa kaakaojauhetta tummiin kekseihin)
1 tl soodaa
1 dl kermaa

Sulata rasva kattilassa ja anna suklaan sulaa kuumaan rasvaan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille, 12 nokaretta yhdelle pellille (3 x 4), jätä väliä toisiinsa. Painele nokareet tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 min. Varo polttamasta suklaakeksejä, eli ole tarkkana.

Vinkki: Voit tehdä keksejä myös muilla hiutaleilla, esim. Myllyn Paras Tattari- tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat