Mainos

Sukellusveneselkkaus varjostaa neuvotteluja

Etelä-Korean itärannikolta eilen kiinni otettu sukellusvene on peräisin Pohjois-Koreasta, sanoi Etelä-Korean armeijan edustaja tänään.

-On varmistunut, että sukellusvene on pohjoiskorealainen, ja uskomme, että tapaus on selvä aseleposopimuksen rikkomus, sanoi Etelä-Korean puolustusministeriön edustaja eversti Park In Yong. Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto puolestaan tänään, että pohjoiskorealainen sukellusvene on "rikkoutunut" harjoitustehtävissä ja miehistön kohtalo on tuntematon.

Uutistoimiston mukaan viimeksi sukellusveneeseen oltiin yhteydessä lauantaina sen ollessa lähellä Pohjois-Korean rannikkokaupunkia Kosongia, josta on alle 60 kilometriä Koreoiden rajalle. Silloin sukellusvene raportoi teknisistä ongelmista.

Etelä-Korean merivoimien hinatessa sukellusvenettä kohti satamaa ei eversti Parkin mukaan ollut vielä tiedossa, onko sisällä miehistöä. Kyseessä on Yugo-luokan pienoissukellusvene, jollaisia Pohjois-Korea yleensä käyttää vakoiluun ja joka pystyy kuljettamaan seitsemän ihmistä. Uutistoimisto AFP:n mukaan sukellusvene painui pohjaan juuri, kun sitä oltiin kiinnittämässä laituriin.

Etelä-Korean presidentti Kim Dae Jung on presidentin tiedottajan mukaan kehottanut puolustusministeri Cheon Jong Taekia ja hallitusta suhtautumaan tapaukseen "rauhallisesti".

Sukellusveneselkkaus varjostaa tänään alkaneita Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean neuvotteluita, jotka ovat olleet pysähdyksissä seitsemän vuotta ja joilla pyritään lieventämään jännitystä Korean niemellä.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.