Stubbilla sääntöjä twiittaamisensa suhteen

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tunnetaan ahkerasti twiittaavana poliitikkona. Mies pitää kuitenkin selkeästi erillään asiat, joista hän ei twiittaa.

Maailmalla Twitter on jo pitkään ollut arkipäivää ja monet suomalaisjulkkiksetkin ovat jo omaksuneet twiittaamisen käteväksi väyläksi jakaa ajatuksiaan reaaliajassa. Yksi ahkerimmista suomalaistwiittaajista on Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Stubbilla on tapana kertoa palvelussa sekä työkuvioistaan että vapaa-ajan triathlon-saavutuksistaan, mutta tietyistä asioista ministeri ei twiittaa koskaan. Perheasiat mies pitää visusti omana tietonaan, minkä lisäksi miehellä on twiittaamiseen toinenkin selkeä nyrkkisääntö:

– Ei kannata twiitata mistään, mikä saa punastumaan lehtien sivuilla, Stubb toteaa MTV3.fille.

Stubb ei koe ahkeraa "somettamista" velvollisuudekseen. Ollakseen kiinnostavaa sosiaalisen median käytön täytyy hänen mielestään tulla luonnostaan. Päälleliimattu Twitter-aktiivisuus ei ministeriin vetoa.

– En voi sietää ihmisiä, jotka yrittävät kuulostaa joltain jota eivät oikeasti ole – enkä myöskään niitä, joiden puolesta joku toinen twiittaa.

"Välillä tulee villiäkin tavaraa"

Stubb kertoo seuraavansa Twitterissä yli tuhatta henkilöä. Joukkoon mahtuu muun muassa urheilijoita, poliitikkoja ja julkisuudesta tuttuja mediapersoonia.

– Suosikkejani ovat esimerkiksi Tuomas Enbuske, ex-keihäänheittäjä Mikaela Ingberg ja estejuoksija Sandra Eriksson. Seuraan mieluiten ihmisiä, jotka ovat palvelussa itse läsnä.

Stubbilla itsellään on yli 77 000 Twitter-seuraajaa ja yksinkertainen resepti siihen, mikä palvelussa vetoaa.

– Kaikkialla, mutta etenkin Twitterissä pitää olla oma itsensä. What you see is what you get jasiksi välillä tulee villiäkin tavaraa. Mutta kun porukat tietää että se tulee sydämestä, siitä ei tarvitse tehdä kohua.

Stubbin kuulumisia saataneen jatkossakin lukea Twitteristä, sillä kesälomansa jo päättäneellä ministerillä on edessään reissuntäyteinen syksy. Tulevien kuukausien matkarumba lennättää miehen muun muassa Saksaan, Sloveniaan, Liettuaan, Brysseliin, Australiaan ja Indonesiaan.

– Palaan takaisin maata kiertävälle radalle, mies naurahtaa.

(MTV3–IRINA MIKKOLA)

Lue myös:

    Uusimmat