Stubbin raju koitos: Mieli ja keho kamppailivat

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb on enemmän kuin tyytyväinen viikonlopun triathlon-suoritukseensa. Mies kuvailee koitosta yhden unelman täyttymykseksi.

Innokkaana urheilijana tunnettu Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb rehki viime viikonloppuna Ruotsissa järjestetyssä Ironman-triathlonissa. Kokomittainen triathlon piti sisällään 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja kokonaisen 42 kilometrin maratonin. Stubb suoriutui urakasta upeasti alle kymmenessä tunnissa.

– Meni oikein hyvin, se oli niin sanotusti unelmien täyttymys. Minulla on ollut kaksi kestävyysunelmaa: selviytyä alle kymmenessä tunnissa Ironmanista ja juosta alle kolmessa tunnissa maraton, Huomenta Suomessa pistäytynyt Stubb kertoi MTV3.fille lähetyksen jälkeen.

Stubb testasi voimiaan rankassa Ironman-koitoksessa jo kolmatta kertaa.

– Rankin osuus on aina juoksu. Siinä kohtaa matkalla on oltu jo niin kauan, että etenkin ne viimeiset kilometrit on kamppailua mieli vastaan keho. Keho haluaa pysähtyä, mutta mieli pakottaa liikkeelle, Stubb kuvailee.

"Liikunnalla pärjää luomusti"

Vaikka tavoitteet täyttyivät ja fiilis suorituksen jälkeen oli loistava, Ironman ei urheilua rakastavan Stubbin mielestä tee oikeutta lajille. Parhaimmillaan triathlon on miehen mielestä huomattavasti kevyempänä versiona, toteutettuna leppoisana kesäpäivänä.

– Nämä on näitä extreme-suorituksia, joita pystyy ainakin meikäläisen kohdalla tekemään vain muutaman kerran elämässä. Mielestäni liikunnalla pärjää mainiosti luomustikin, käyttämällä vaikka enemmän rappusia hissin sijaan, Stubb naurahtaa.

Kiireisestä aikataulustaan huolimatta Stubb löytää arjestaan runsaasti aikaa myös urheilulle. Ironman-kisaa varten harjoittelumäärä nousi noin kymmeneen tuntiin viikossa. Vaikka elämä on melko tiukasti järjestettyä, Stubb ehtii hyvin treenata tunnin päivässä – mistä hän kertoo saavansa kaksi tuntia lisänenergiaa.

Urheilusta ja terveellisistä elintavoista seuraa ministerin mukaan varsin mukava ketjureaktio.

– Se luontaisesti pakottaa esimerkiksi juomaan vähemmän alkoholia ja syömään terveellisemmin, muuten ei jaksa treenata. Siitä tulee positiivinen kierre: sitä syö hyvin, liikkuu, saa energiaa ja sitä kautta hyvän mielen. Kaikkihan me tiedetään se tunne lenkin tai saunan jälkeen, Stubb vinkkaa.

Katso Stubbin aamuinen vierailu MTV3:n Huomenta Suomessa:

(MTV3–IRINA MIKKOLA)

Lue myös:

    Uusimmat