Mainos

Haglundin sote-kritiikki ei saa ymmärrystä

Kokoomuksen puheenjohtaja pääministeri Alexander Stubb pitää saavutettua sote-ratkaisua hyvänä.

Hän sanoo olevansa eri mieltä RKP:n puheenjohtajan puolustusministeri Carl Haglundin kanssa siitä, että ratkaisu sementoisi julkisen palvelutuotannon.  

Stubbin mielestä ratkaisu on parlamentaarinen kompromissi, jossa on hyvin tilaa sekä julkiselle että yksityiselle palvelutuotannolle.  

Stubb sanoo keskustelleensa sote-ratkaisun eteenpäin viemisestä SDP:n puheenjohtajan valtiovarainministeri Antti Rinteen kanssa aamulla. Hän aikoo keskustella myös Haglundin kanssa eikä usko RKP:n tuovan asiaan hankaluuksia.  

- Tapasin Calle Haglundin sunnuntaina sattumoisin Inkoon S-marketin edessä, eikä hän vaikuttanut ollenkaan tyytymättömältä kaverilta, joka oli juuri lähdössä lomille, Stubb kertoi.  

Stubbin mielestä sote-ratkaisussa sovittiin palvelujen järjestämisvastuu ja jätettiin tilaa monivastuumallille, jossa voidaan käyttää palvelujen tuottajana sekä julkista, yksityistä että kolmatta sektoria.  

-Kaikkien kannattaisi keskittyä siihen, miten tämä järjestelmä saadaan toimivammaksi, jotta ihmiset saavat parempia palveluita, Stubb sanoi.  

Myös Räty pitää kritiikkiä erikoisena

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) pitää niin ikään RKP:n puheenjohtajan Carl Haglundin esittämiä väitteitä sote-ratkaisusta erikoisina. Rädyn mukaan Haglund ei välttämättä ole täysin ymmärtänyt sote-ratkaisun sisältöä.  

Rädyn mukaan järjestämisvastuu ja palvelutuotanto on erotettu puolueiden puheenjohtajien keväällä tekemän sopimuksen pohjalta.

Samalla puheenjohtajat sopivat myös parlamentaarisesta ratkaisusta, joten Räty pitää erikoisena Haglundin kritiikkiä ratkaisumallista. 

Huovinen muistuttaa kielikysymyksestä

Peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) mukaan RKP:n Haglundin kritiikki sote-ratkaisua kohtaan on kohtuutonta.

Haglundin mukaan keskusta vei hallituspuolueita kuin litran mittaa sote-ratkaisun neuvotteluissa. Huovisen mukaan kritiikki on kummallista, sillä esimerkiksi RKP:lle tärkeä kielikysymys otettiin ratkaisussa myötämielisesti huomioon.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.