Mainos

Stubb hämmästelee Hassin lobbauspuheita

Alexander Stubbin mukaan europarlamentilla on jo nyt tiukat säännöt lobbauksesta. Vihreiden Satu Hassi sanoi eilen kokoomuslaista näkemystä asiasta kaunistelevaksi.

Kokoomuksen euroedustaja Alexander Stubb hämmästelee vihreän kollegansa Satu Hassin puheita lobbauksesta EU:ssa. Stubb sanoo, että hän ryhtyy laatimaan raporttia lobbauksesta täysin avoimin mielin.

Hassi luonnehti eilen Tampereella kokoomuslaista näkemystä lobbauksesta kaunistelevaksi. Stubb on hänen kertomansa mukaan sanonut, ettei ole koskaan saanut lobbareilta valheellista tietoa. Siksi lobbausta ei olisi syytä rajoittaa.

Stubb myös korjaa Hassin antamia tietoja. Stubb korosti, että jo nyt europarlamentilla on tiukat ja sitovat säännöt lobbauksesta. Jokainen lobbari joutuu allekirjoittamaan lupauksen hyvistä lobbaustavoista. Kulkulupakin uusitaan - tai ei uusita - vuosittain.

Stubb ei ole vielä aloittanut raportin kirjoittamista. Hän ei ole siten ottanut oman kertomansa mukaan vielä millään lailla kantaa asiaan. Hän on lähettänyt jokaiselle edustajalle kyselyn siitä, miten lobbarit toimivat.

Hän kehotti niin Hassia kuin muitakin parlamentaarikkoja tutustumaan nykyisiin sääntöihin. Jokaisen olisi myös syytä pyrkiä vaikuttamaan siihen, että sääntöjä parannetaan.

Stubbille jokainen lobbari on tasavertainen. Hän sanoi pitävänsä hurskasteluna väitteitä, etteivät lobbarit olisi tasavertaisia. Hän myönsi, että on olemassa sekä hyvää että huonoa lobbausta.

- Mitä enemmän avoimuutta, sen parempi, hän tiivisti.

EU:n parlamentilla on siis säännöt lobbauksesta. Komissiolla sääntöjä ei vielä ole.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.