Stubb: Fennovoima-keskustelussa asenteellisuutta ja russofobiaa

Eduskunnassa väännettiin ydinvoimasta 3:19

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä Fennovoiman ydinvoimalupaa koskevassa keskustelussa on syyllistytty asenteellisuuteen ja jopa russofobiaan.  

Stubb sanoi eduskunnan Fennovoima-keskustelussa, että jotkut hankkeen vastustajista yrittävät lietsoa energiapoliittiseen ratkaisuun Venäjä-pelkoa.  

- Se, mikä minua eniten häiritsee tässä keskustelussa, on se tietty asenteellisuus ja jopa russofobia, joka ilmenee muutamissa puheenvuoroissa. Ja se tulee nimenomaan sitä kautta, että yritetään lietsoa Venäjä-pelkoa energiapoliittiseen ratkaisuun.

Stubb korosti elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) tavoin, että Fennovoima on suomalainen yritys, joka noudattaa Suomen lakeja, vaikka laitostoimittajaksi onkin tulossa venäläinen Rosatom.

Etenkin vihreät ovat korostaneet, että kytkökset Putinin hallintoon ovat seikka, jonka vuoksi myös ydinvoiman kannattajien olisi syytä sanoa Fennovoiman hankkeelle "ei". Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) korosti, ettei Fennovoiman venäläinen laitostoimittaja Rosatom ole mikään tavallinen venäläinen yritys vaan suoraan presidentti Vladimir Putinin hallinnassa oleva liikelaitos, joka vastaa edelleen Venäjän ydinasehuollosta ja vaalii sen geopoliittisia intressejä.  

- Fennovoima havittelee Suomeen itse asiassa Putinin reaktoria, Tynkkynen sanoi.  

Fennovoiman luvan eduskuntakäsittely on alkanut lähetekeskustelussa iltapäivällä. 

Lue myös:

    Uusimmat