Mainos

STTK: Työehtosopimusten yleissitovuutta vahvistettava

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK vaatii, että työehtosopimusten yleissitovuutta on vahvistettava työsopimuslain uudistamisen yhteydessä. Nykyisin yleissitovuuteen liittyvät tulkinnanvaraisuudet kääntyvät usein yleissitovuuteen vetoavan työntekijän vahingoksi.

-Kansalaisten oikeusturvan kannalta ei ole kohtuullista se, että epäselvissä tapauksissa ratkaisua joudutaan hakemaan yleisestä tuomioistuimesta, jolloin lopullisen ratkaisun saaminen voi kestää vuosikausia ja oikeudenkäyntikulut usein moninkertaisesti ylittävät varsinaisena kysymyksenä olevien palkkojen määrän, todettiin STTK:n valtuustossa tänään.

Minimipalkka ja muut työn vähimmäisehdot on meillä hoidettu työehtosopimusten yleissitovuusjärjestelmän kautta. STTK:n mukaan käytäntö on osoittanut järjestelmän perusteiltaan toimivaksi. Valtaosa suomalaisista palkansaajista on sitovien työ- ja virkaehtosopimusten piirissä. Yleissitovuusjärjestelmä turvaa työsuhteen vähimmäisehdot mm. järjestäytymättömien työnantajien palveluksessa oleville.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.