Mainos

STTK: Tulospalkkausten käytön periaatteet sovittava

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK tavoittelee syksyn sopimuskierroksella kaksivuotista tulopoliittista sopimusta, jonka ensimmäisenä vuonna maksettaisiin yleiskorotuksen lisäksi järjestelyvara ja naispalkkaerä. STTK neuvottelisi lisäksi liittotasoilla periaatteet, joilla ala- ja yrityskohtaisista tulospalkkausjärjestelmistä sovitaan. Puheenjohtaja Esa Swanljungin mukaan palkankorotukset ovat nyt etusijalla verohelpotuksiin nähden.

Swanljung, Esa, STTK:n puheenjohtaja

Myös Teknisten liitto on taipunut tupon taakse, kunhan ns. alakohtaiset ongelmat saadaan ratkotuksi. Liitto oli aiemmin ainoana STTK:laisena liittona hakemassa kolmen SAK:laisen teollisuusliiton rinnalla liittokierrosta. STTK julkisti sopimustavoitteensa perjantaina Helsingissä. Tavoitelistalla ovat myös mm. keskituloisiin painottuvat veronkevennykset, vuorotteluvapaajärjestelmän vakinaistaminen ja luottamusmiesten toimintaoikeuksia laajentaminen.

Sopimuskauden aikana olisi panostettava tasa-arvoon ja työssä jaksamiseen. Työelämää olisi kehitettävä niin, että työajan lyhentäminen voidaan jatkossa toteuttaa. STTK laajentaisi työnantajien velvollisuutta ylläpitää työntekijöiden ammattitaitoa. Lomautus- ja irtisanomisperusteiden arviointia olisi selvennettävä tarkastelemalla taloudellisia ja tuotannollisia perusteita erikseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.