Stratovarius-Kotipelto: Ulkomaalainen jäsen rajoittaa keikkailua Suomessa

Stratovarius-laulaja Timo Kotipelto kertoo bändin keikkailevan harvakseltaan kotimaassa yllättävästä syystä.

Stratovarius hemmottelee suomalaisfanejaan keikkailemalla kotimaassaan kuudesti lokakuussa. Keikoilla on tarjolla erityisherkkua, sillä bändi soittaa vuonna 1997 julkaistun Visions-levyn läpi. Läpimurtolevyn kappaleiden lisäksi kuullaan uudempaa tuotantoa.

Stratovarius keikkailee Suomessa harvakseltaan. Yksi syy siihen on se, että bändin miehityksestä löytyy ulkomailla asuva soittaja.

– Ulkomaalainen jäsen rajoittaa laajempaa keikkailua Suomessa. Tulee yllättävän kalliiksi järjestää matkat, aikataulut ja huolehtia muista kustannuksista, laulaja Timo Kotipelto kertoo MTV.fille.

Stratovarius keikkailee syksyn mittaan myös Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Kotipellon mukaan yleisöissä on eroa eri maitten välillä.

– Japanissa on kaikkein hiljaisimmat yleisöt. Jos soitamme esimerkiksi balladia ja keskellä biisiä on tauko, salissa saattaa olla täysin hiljaista sen aikana. He kuuntelevat kappaleita todella tarkasti ja osoittavat suosiotaan vasta biisin loputtua, Kotipelto sanoo.

Italiassa, Espanjassa, Portugalissa ja Latinalaisessa Amerikassa yleisön reaktiot ovat täysin päinvastaisia.

– Siellä on kuumaveristä porukkaa ja keikoissa on urheilujuhlan tuntua, laulaja naurahtaa.

Suomalaisyleisöstä puhuttaessa Kotipelto yltyy kehuihin. Hän kuvailee suomalaisfaneja tarkasti kuunteleviksi, jotka osaavat myös pitää ääntä.

– Suomalaiset osaavat käyttäytyä hyvin keikoilla ja niiden jälkeenkin. Joissain paikoissa ei viitsi mennä keikan jälkeen paljoa tervehtimään, meno on sen verran hurjaa. Suomessa ei ole tätä ongelmaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja