Stora Enson liiketulos romahti

Metsäyhtiö Stora Enson tulosta painavat maailmanlaajuisesti heikko kasvu ja korkea inflaatio, eikä yhtiö odota tilanteen paranevan loppuvuonna.

Stora Enson operatiivinen liiketulos putosi heinä-syyskuussa 21 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 527 miljoonaa euroa. Tulos siis romahti 96 prosenttia vertailukaudesta.

Liikevaihto laski 28 prosenttia ja oli 2,13 miljardia euroa.

Stora Enso sanoo, että kolmannella vuosineljänneksellä heikko kysyntä ja alhaiset hinnat vaikuttivat lähes kaikkiin yhtiön osa-alueisiin.

Yhtiön mukaan kaikki muuttuvat kustannukset ovat kuitenkin lähteneet laskuun huipputasostaan, poikkeuksena puu, jonka hinta on edelleen korkea vähäisestä laskusta huolimatta.

Stora Enson mukaan makrotalouden ja markkinoiden tämänhetkiset olosuhteet aiheuttavat yhtiölle merkittäviä haasteita.

Sohlström hakee tuloskäännettä

Stora Enso on aiemmin tänä vuonna ilmoittanut muun muassa tehtaiden ja tuotantolinjojen sulkemisista sekä omaisuuserien myynnistä. Toimenpiteet saadaan päätökseen vuoden 2023 loppuun mennessä ja niiden vaikutukset yhtiön taloudelliseen tulokseen tulevat näkyviin vuodesta 2024 alkaen.

Syyskuussa Stora Enson toimitusjohtajaksi nimitetty suomalainen Hans Sohlström sanoo tiedotteessa, että hän keskittyy kääntämään yhtiön tuloksen kannattavaksi ja tuottamaan arvoa osakkeenomistajille.

– Olen ylpeä saadessani palvella vastuullisuuden edelläkävijää metsäteollisuudessa ja jatkaa edeltäjieni aloittamaa työtä, hän sanoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat