Stig: Vanhat fanit ihmeissään muutoksesta

Kantriräppäri Stig miettii musiikkinsa muutosta STT:n haastattelussa.

Stig eli Pasi Siitonen nousi julkisuuteen 2000-luvun puolivälissä Stig Dogg -nimellä. Stig Dogg räppäsi seksistä ja juhlimisesta roisisti ja humoristisesti. Niihin aikoihin artistia tuskin olisi päästetty valtakunnan ykköskanaville lauantai-illan parhaaseen katseluaikaan.

Sitten tyyli alkoi muuttua. Ronskeimmat riimit tippuivat pois. Stig Doggista tuli pelkkä Stig. Lipevä r'n'b vaihtui iskelmälle flirttailevaan kantriräppiin. Herkistynyt artisti osallistui vuoden 2012 Uuden musiikin kilpailuun, ja viime kuussa hän kisasi Syksyn sävelessä.

– Kun aloitin Stig Dogg -homman, se oli aluksi vain kavereille suunnattu vitsi, eikä suunnitelmissa ollut siitä ammattia tehdä. Välillä huvittaa, miten tämä on tämmöiseksi nyt mennyt, kun kaikki lähti niin kotikutoisesta meiningistä, muusikko miettii.

– Olen oikeasti aika ujo. Ja onhan sitä pienen lapsen isänäkin joutunut siistimään vähän suutaan, Stig sanoo ja lisää:

– Mutta vain vähän.

Uudistunut Stig on julkaissut kaksi levyä. Kappaleet ovat yhä kepeitä, eikä erotiikka ole täysin kadonnut.

– Onhan minulla tietyllä tapaa humoristinen suhtautuminen asioihin, välillä ehkä liiankin kanssa. Toisaalta olen vakavissani. Onhan tämä nyt päätyöni.

Stig kertoo nykyisin pitävänsä kotoisammista soundeista. Sen enempää artisti ei osaa tyylinmuutostaan analysoida.

– Oikeastaan on vaikea edes lähteä purkamaan, mitä oikein on tapahtunut, kun tekeminen on ollut vähän epäsuunnitelmallista. Tuollaisia biisejä minulta nyt tuppaa tulemaan: vähän enemmän romantiikkaa ja vähemmän alapäämeininkiä.

Vanhat fanit ovat olleet muutoksesta ymmällään.

– Pääkaupunkiseudulla huomaa, että osa vanhoista faneista on ihmeissään naistenlehtien jutuista ja uusista biiseistä. Mutta itselleni tuntuu enemmänkin siltä, että tätähän tässä on yritetty.

Stig julkaisi lokakuun lopussa uusimman levynsä, Niks ja naks. Hänet nähtiin syksyllä myös MTV3-kanavalla Syksyn sävel –kilpailussa.

(MTV–STT–MAIJA LUOTONEN)

Lue myös:

    Uusimmat