Stig muutoksestaan: Vanhat fanit ilmaisseet mielipahaansa

Räppäri Stig oli jo vuosia sitten suosittu pienen fanikunnan keskuudessa, mutta nyt miehestä on tullut radiohittien myötä koko kansan suosikki.

Räppäri Stig Dogg eli nykyään nimellä Stig tunnettava kantri-muusikko nousi Suomen kansan laajempaan tietoisuuteen hiteillään Ryyppy sekä Puumaa mä metsästän. Stiginä esiintyvä Pasi Siitonen tiedostaa sen, että osa hänen uskollisista faneistaan on pettynyt miehen muutoksesta underground-tähdestä koko kansan suosikiksi.

– Jotkut vanhat fanit ovat saattaneet pettyä, että olen lähtenyt mukaan tuollaisiin kaupalliseksi miellettyihin juttuihin ja tyyli on muuttunut. Sosiaalisessa mediassa huomaa, että jotkut ilmaisevat mielipahaansa, että heidän mielestä Stig ei ole entisensä. Suurin osa vanhoista kuuntelijoista on kuitenkin pysynyt mukana, mies kertoo.

Stig kuvailee pitäneensä kuitenkin muutoksesta huolimatta kiinni omasta linjastaan. Muusikko toteaakin, että ei aina voi ajatella tekevänsä samaa vain siksi, että kaikki tykkäisivät siitä.

– Pitää tehdä sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Ei saa jäädä surkuttelemaan, vaikka siinä muutama vanha fani kaikkoaisikin. Pitää muistaa, että siinä samalla tulee uusia faneja. Onhan se tärkeää artistille, että keikoilla käy jengiä. Uskollinen pieni fanikilta olisi siisti juttu, mutta se ei kuitenkaan tuo leipää pöytään.

Pelkästään musiikilla Stig on elättänyt itsensä ja perheensä noin vuoden ajan. Muusikko vakuuttaakin faneilleen, että menestyksen kautta hän voi yhä paremmin keskittyä rakastamaansa musantekoon.

– Pakko jostain on rahaakin saada. Tein pitkään muita töitä musiikin tekemisen ohessa ja se söi energiaa musiikista. Olen pyrkinyt tähän onnelliseen tilanteeseen, että voi tehdä vain musiikkia ja käyttämään siihen aikaansa. En näe järkevää syytä tietoisesti vältellä rahaa ja yrittää väkisin pysyä undergroundina. Pidemmän päälle se on pois musiikin tekemisestä, kun pitää miettiä, mistä saa seuraavat vuokrarahat.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat