Mainos

Steen Christensen käräjöi eristämisestään

Kahden suomalaisen poliisin murhasta tuomittu tanskalainen Steen Christensen on nostanut kanteen Tanskan vankeinhoitolaitosta vastaan, koska häntä on pidetty eristysselissä yli vuoden.

Tanskan TV2 kertoi tiistaina, että Christensenille on myönnetty maksuton oikeudenkäynti kanteen käsittelyä varten. Christensen tuomittiin Suomessa keväällä 1998 elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hän oli surmannut kaksi suomalaista poliisia Helsingin Eirassa 22. lokakuuta 1997. Seuraavan vuoden marraskuussa ilmoitettiin, että Christensen oli siirretty kotimaahansa Tanskaan suorittamaan tuomiotaan.

Christensenin asianajaja valitti jo viime vuoden maaliskuussa oikeusviranomaisille, että eristyslaitosrangaistus on vastoin Euroopan ihmisoikeussopimusta. Nyt Christensen saa maksuttoman oikeudenkäynnin jutussa, jossa hän vaatii Tanskan oikeusministeriön ja vankeinhoitolaitoksen päätösten kumoamista.

Oikeusministeriö ja vankeinhoitolaitos katsoivat, että Christensen voi kärsiä tuomionsa erityssellissä. Tanskassa elinkautisesta vankeudesta voi vapautua kuningattaren armahduksen perusteella, mutta maassa ei ole kiinteää aikarajaa, jonka ylittäneet armahdettaisiin. Suomessa useat elinkautisvangit armahdetaan 11-13 vuoden jälkeen.
(STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.