Mainos

SS: Rikollisjengien jäsenmäärä kasvussa Suomessa

Järjestäytyneet rikollisryhmät, kuten moottoripyörä- ja vankilajengit, ovat kasvattaneet jäsenmääräänsä Suomessa, kirjoittaa Savon Sanomat.

Lehden haastatteleman keskusrikospoliisin rikostarkastaja Ari Karvosen mukaan Suomessa toimivien kuuden vakavasti otettavan moottoripyörä- ja vankilajengin jäsenmäärä näyttäisi lisääntyneen, eikä näkyvissä ole mitään, mikä vähentäisi jengien tai jäsenten määrää.

– Tilanteesta voi tehdä johtopäätöksen, että ryhmät ovat aktiivisesti etsineet ja laajentaneet toimintaansa myös alueilla, joissa heillä ei ole ollut alajengejä, Karvonen sanoo Savon Sanomissa.

Lähinnä Etelä-Suomessa toimivat ryhmät ovat levittäytyneet jonkin verran muualle Suomeen. Esimerkiksi Helvetin Enkeleiden MC Carelia -osasto toimii aktiivisesti Lappeenrannassa ja Cannonballilla on toimintaa Joensuussa.

Karvosen mukaan ryhmien laajenemisen syy on kontrolloida pääasiassa huumausainekauppaa sekä talousrikollisuutta.

Poliisi, tulli ja rajavartiolaitos seuraavat ulkomaisten, etenkin Ruotsin ja Tanskan ryhmien levittäytymistä Suomeen. Viimeisimpiä tunnusteluja Suomessa on tehnyt Pohjoismaissa toimiva maahanmuuttajataustainen Black Cobra.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.