Mainos

Sri Lankan hallitus haluaa avustustyöntekijät pois sota-alueelta

Sri Lankan hallitus on kehottanut avustustyöntekijöitä lähtemään maan pohjoisosan alueilta, joissa on viime aikoina käyty kiivaita taisteluja. Hallituksen mukaan työntekijöiden turvallisuutta ei voida enää taata.

Tamilisissien hallussa olevilla alueilla Wannissa on yhä joidenkin avustusjärjestöjen kuten YK-järjestöjen työntekijöitä. Hallituksen joukot ovat viime viikkoina edenneet alueella, ja ne lähestyvät tamilisissien LTTE-järjestön päämajaa Kilinochchissa.

Hallitus sanoi haluavansa välttää parin vuoden takaisten tapahtumien toistumista. Tuolloin ranskalaisen apujärjestön 17 paikallista työntekijää kuoli hyökkäyksessä, josta pohjoismaiset tulitaukotarkkailijat syyttivät Sri Lankan turvallisuusjoukkoja. Hallitus puolestaan sanoi tamilisissien olleen asialla.

Taistelu jatkuivat tänäänkin

Sri Lankassa tamilisissit ja maan armeija jatkoivat verisiä taisteluitaan tiistaina. Ainakin 21 ihmistä sai surmansa sissien hyökättyä aamuvarhain armeijan tukikohtaa vastaan lähellä Vavuniyan kaupunkia maan koillisosassa.

Puolustusministeriön mukaan kuolleista kymmenen oli sotilaita, kymmenen sissejä ja yksi poliisi.Yli 20 ihmistä haavoittui. Viime viikkojen yhteenotot tamilien LTTE-sissiliikkeen ja armeijan välillä ovat olleet kiivaimpia sitten vuoden 1999.

Armeijan edustajat ilmoittivat myös ampuneensa alas yhden tamilien lentokoneen, mutta sissiryhmä ei vahvistanut tietoa.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.