Mainos

SPR:lle materiaalia Kosovon auttamiseen

Suomen valtio on luovuttanut Makedoniassa lopetetussa YK-operaatiossa (Unpredep) käytettyä materiaalia runsaasti Suomen Punaiselle Ristille Kosovon pakolaisten auttamiseen. SAK lahjoittaa 100 000 markkaa SPR:n kautta Kosovon auttamiseen.

Myös 31 suomalaista Unpredep-operaatioon osallistunutta rauhanturvaajaa on siirtynyt siviileinä SPR:n avustustyöntekijöiksi Makedoniaan ja Albaniaan.

Suomi tarjosi jo Kosovon kriisin alkuvaiheessa rauhanturvaoperaationsa lopettanutta komppaniaa YK:n pakolaisapujärjestön (UNHCR) käyttöön, mutta voimassa oleva rauhanturvalaki ei sitä salli, kertoi puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston päällikkö, kontra-amiraali Juhani Kaskeala.

Hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan viime viikolla tekemän päätöksen mukaan Suomen valtio maksaa miehistä ja materiaalista SPR:lle koituvat kulut kehitysyhteistyöosaston varoista.

SPR on saanut viikon aikana käyttöönsä 40 majoitusvalmista isoa telttaa, runsaasti viestivälineistöä ja radioita, satoja huopia ja vuodevaatteita, isoja generaattoreita sekä 20 kuorma- ja maastoautoa.

SAK lahjoittaa 100 000 markkaa SPR:lle.

SAK:n hallitus vetoaa samalla muihin palkansaajakeskusjärjestöihin, ammattiliittoihin ja -osastoihin avun antamiseksi Kosovon pakolaisille. Siviiliuhrien ohella Kosovossa ovat joutuneet kärsimään myös ay-aktiivit. SAK:n mukaan Kosovon itsenäisen ay-keskusjärjestön BSPK:n valtuuston puheenjohtaja on surmattu ja järjestön puheenjohtaja vangittu. Myös kansainvälinen ay-liike ja eri maiden ay-keskusjärjestöt ovat vedonneet presidentti Slobodan Miloseviciin etnisten puhdistusten lopettamiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.