Mainos

SPR lähettää sairaalan Chileen

Suomen Punainen Risti lähettää maanjäristyksen runtelemaan Chileen kenttäsairaalan.

Kirurginen kenttäsairaala lähtee Chileen tänään klo 14.00 Tampere-Pirkkalan lentokentältä. Yhdessä Norjan Punaisen Ristin kanssa lähetettävässä sairaalassa tulee työskentelemään paikallinen hoitohenkilökunta. Suomesta sairaalan mukaan lähtee kaksi avustustyöntekijää, jotka ovat kenttäsairaalatekniikan ja -lääkinnän asiantuntijoita.

50-paikkainen sairaala tulee toimimaan Temucon kaupungissa. Yli 250 000 asukkaan Temucon sairaaloista suuri osa tuhoutui tai vaurioitui helmikuun 27. päivän maanjäristyksessä. Kenttäsairaalaan kuuluu vuodeosaston lisäksi kaksi leikkaussalia sekä poliklinikka ja se vastaa pientä aluesairaalaa.

Kansainvälisen Punaisen Ristin terveydenhuollon asiantuntijan Panu Saariston mukaan Temucon alueella tarvitaan nopeasti juuri lääkinnällistä apua, sillä esimerkiksi alueen tehohoitoa antavista sairaalaosastoista vain 15 % on voinut toimia maanjäristyksen jälkeen.

Helmikuun lopun maanjäristyksen arvioidaan vaurioittaneen vakavasti noin 200 000 rakennusta. Monet sairaalat ovat joko tuhoutuneet tai vaurioituneet niin pahoin, ettei potilaiden hoitaminen niissä ole turvallista.

Päätös kenttäsairaalan lähettämisestä tapahtui välittömästi sen jälkeen, kun Chilen hallitus oli päättänyt pyytää kansainvälistä apua maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Sairaala lähetetään Chileen Suomen ulkoministeriön tuella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.