Mainos

SPR avustaa Nigerin alueen nälänhädän uhreja

Pikaisen ruoka-avun tarpeessa on 5 miljoonaa ihmistä. Nigerin ja Sahelin alueen avustusohjelmaa voi tukea lahjoittamalla rahaa SPR:n katastrofirahastoon.

Suomen Punainen Risti (SPR) tukee länsiafrikkalaisen Nigerin ja sen lähialueen nälkäkatastrofin uhreja 100000 eurolla. Varat otetaan SPR:n katastrofirahastosta ja ne kanavoidaan Nigerin alueelle Kansainvälisen Punaisen Ristin (IFRC) kautta.

Nigerissä asuu 11,5 miljoonaa ihmistä, ja kansainvälisen Punaisen Ristin ja YK:n arvioiden mukaan heistä kolmasosaa eli viittä miljoonaa ihmistä uhkaa nälänhätä. Myös Nigerin naapurimaissa ihmiset kärsivät kuivuuden aiheuttamasta ruokapulasta.

Suomen Punainen Risti on tarjonnut kansainväliselle Punaiselle Ristille myös avustustyöntekijöitä. Päätökset työntekijöiden tarpeesta ja mahdollisesta lähdöstä tehdään viikonlopun aikana.

Nigerissä ihmiset kärsivät ankaran kuivuuden aiheuttamasta ruokapulasta. Suurin osa viime vuoden viljasadosta tuhoutui, kun alueella ei satanut tarpeeksi. Lisäksi heinäsirkkaparvet söivät loput viljasadosta. Ruuan puute Nigerissä onkin jatkunut jo kuukausia. Aliravitsemuksesta kärsivät etenkin pikkulapset.

Kansainvälinen Punainen Risti on käynnistänyt Nigerin alueella avustusohjelman, jossa annetaan ruoka-apua yli 200000 ihmiselle Nigerin, Mauretanian, Malin ja Burkina Fason pahiten kärsineillä alueilla. Lisäksi jaetaan lisäravintoa ja terveydenhoitoa alle 5-vuotiaille. Paimentolaisille annetaan myös eläinten rehua ja siemenviljaa.

Nigerin ja Sahelin alueen avustusohjelmaa voi tukea lahjoittamalla rahaa SPR:n katastrofirahastoon. Viestikenttään laitetaan merkintä "Sahel".

Katastrofirahaston lahjoitustilit:

Nordea 221918-68000

Sampo 800019-225005

Okopankki 578007-10011649

Aktia 405511-11397

Handelsbanken 313130-1199025

SPR:n nettisivut löytyvät osoitteesta: www.redcross.fi

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.