Sotkamo neljännen kerran putkeen runkosarjan ykkönen

Sotkamon Jymy varmisti Superpesiksen runkosarjan voiton kierros ennen sarjan päättymistä, kun Pattijoen Urheilijat antautui kainuulaisille 0-1 (2-2, 0-3)

Pertti Mäkelän ja Tapio Salon johtokotiutukset avausjaksolla eivät PattUa pelastaneet, koska Jymyn Roope Korhonen iski lukemat kahdesti tasoihin. Toisella jaksolla kainuulaiset karkasivat kahdella Toni Kohosen ja yhdellä Roope Korhosen lyömällä juoksulla.

Alajärven Ankkurit joutui nöyrtymään naapurilleen Vimpelin Vedolle 0-2 (5-6, 1-5). Janne Mäkelä ja Matias Rinta-aho käänsivät avausjakson Vedon voitoksi kotiutuksillaan viimeisen vuoroparin tasoittavalla.

Koskenkorvan Urheilijat punnersi naapurinsa Seinäjoen Jymy-Jussien rinnalle kotivoitolla liki 2 700 katsojan edessä lukemin 2-0 (7-4, 3-2).

Avausjakson ensimmäinen vuoropari pelattiin tasan 4-4, kunnes kahdesti kotiuttanut Jere Dahlström ja yhden juoksun lyönyt Mikko Mahlamäki varmistivat jaksovoiton isännille.

Kaksi juoksua (1+1) lyönyt Juuso Myllyniemi vastasi toisella jaksolla ottelun voittojuoksusta, mutta bonuspisteen ilmajokisille varmisti viimeisen vuoroparin kotiutuksellaan Juha Katajisto.

Jymy-Jussien luottomiehenä löi neljän kotiutuksensa myötä lyöjäkuninkuutta jahtaava Jukka-Pekka Vainionpää (5/7). Hän nosti kauden saldonsa lukemaan 105, mikä on Superpesiksen yhden kauden ennätys.

Joukainen viihtyi kotikaupungissaan

Ainoana pelinsä torstaina runkosarjaan lopettava Kouvolan Pallonlyöjät hävisi itselleen merkityksettömässä ottelussa kolmossijaansa ankkuroineelle Joensuun Mailalle 0-2 (3-4, 4-13).

Viime kauden koplalainen Sami Joukainen iski vieraille avausjaksolla yksittäin kolme juoksua, kunnes Mika Väisänen sivalsi voittojuoksun viimeisessä vuoroparissa kotiuttaessaan kakkoskärki Mikko Kemppaisen.

Toisella jaksolla JoMa latoi juoksuja nipussa. Kaksi ensimmäistä tuli harhaheitolla, kunnes kolme iskenyt Joukainen sekä kaksi mieheen sivaltaneet Juha Niemi, Henri Litmanen ja Jonne Kemppainen (1+1) aloittivat rumban. Niemen viimeisessä sisävuorossa nähty illan kolmas kotiutus nosti jokerin kauden saldon tasan sataan (10+90).

Kankaanpään Maila tarrasi kiinni karsintapelien kotietuun ja varmisti Kirin jumbosijan runkosarjassa lyömällä Satakunnassa vierailleet jyväskyläläiset 2-0 (1-0, 5-1).

Kiteen Pallo juuttui runkosarjan kahdeksanneksi ja sotkamolaisten vastustajaksi puolivälieriin, kun kiteeläiset hävisivät Rantakentällään Hyvinkään Tahkolle 0-2 (2-4, 3-5).