Mainos

Sosnovyi Borin vuotokohta korjattu

Leningradin alueella sijaitsevan Sosnovyi Borin ydinvoimalan vika on saatu korjattua. Ydinvoimalan kolmosreaktori jouduttiin eilisiltana sulkemaan teknisen vian vuoksi, kun sen jäähdytysjärjestelmässä havaittiin vuoto.

Sosnovyi Borin vika oli kuitenkin pienempi kuin aiemmin luultiin. Suomen Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan kyse oli painekollektorista lähtevän pienemmän sokeointiputken vuodosta.

- Olemme tänään olleet yhteydessä venäläisiin kontakteihimme, ja kuulimme että tämä vuotokohta on jo saatu hitsattua kiinni. Kyse oli halkaisijaltaan vain noin 32 millin kokoisesta putkesta, kertoo Säteilyturvakeskuksen tiedottaja Risto Isaksson.

- Näiden tietojen valossa vika ei luultavasti sijoitu IAEA:n tapahtuma-asteikolla yhdestä seitsemään edes ykkösluokkaan. Vika oli selvästi pienempi, Isaksson lisää.

Reaktorin alasajo merkitsee kuitenkin, että ongelma on ollut vakava. Venäjän ydinenergiayhtiö ilmoitti aikaisemmin, että reaktori voidaan palauttaa toimintaan vasta ensi viikolla.

Sosnovyi Borin ydinvoimalan neljästä reaktorista on tällä hetkellä toiminnassa vain ykkös- ja kakkosreaktorit. Nelosreaktori on jo aiemmin suljettu kunnostuksen vuoksi. Se on tarkoitus käynnistää keväällä 2010.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.