Sopivassa suhteessa: Turhamaisen tyhmä muoti

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli kirjoittaa tällä kertaa muodista ja muodikkaiden, mutta epäkäytännöllisten vaatteiden käyttämisestä talvipakkasilla. Lue myös Merkintöjä muodista -blogia!

Elli Mäkilä on toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Keittiöfilosofin huomioissa saattaa toisinaan havaita myös itseironisen sävyn, mikäli lukutaito antaa myöten.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa tyylikkyydestä ja turhamaisuudesta.

"Ulkonäkö on minulle tärkeää. Työssäni suunnittelen muotikuvauksia ja silmä analysoi aika nopeasti myös vastaantulijan meikin. Tunnistan aika kattavan liudan klassikkotuoksuja ja hyvin korkealla todennäköisyydellä myös ketjun, josta riistotyövoimalla valmistettu tekokuitumakkara on ostettu.

Mutta siinä vaiheessa, kun saavun talvisen tv-sarjan kuvauksiin ja vastaan vaappuu jonkun product placement –yhteistyökumppanin markkinointimisu ikiaikaista ammattitaitoa uhkuvissa, tiukoissa saappaissa, strech-farkuissa ja lyhyessä nahkarotsissa, niin Mäkilällä leviää vati. Alan laskea minuutteja, milloin misu aloittaa hytisemisen ja paikallaan pomppimisen. Mutta se siis pomppii sillä lailla varvistellen ja varoen, nytkyy, jos tarkkoja ollaan. Kun sen saappaissa on tanssikenkäpohjat joilla on muutenkin vaikea pysyä pystyssä. ”Siis, tosi liukasta täällä” kuulen misun naurahtavan hermostuneesti."

Merkintöjä muodista

Tutustu Ellin Sopivassa suhteessa -blogin muotimekastuksen vastapainoksi Merkintöjä muodista -blogin kirjoittajan unelmiin napakoista nahkahousuista.

"Nahkapöksyt jakavat mielipiteet, mutta kenties lapsuudessa saadun siedätyshoidon tuloksena (sekä äiti että mummi viihtyivät nahkahousuissa aikoinaan) etenkin kapeat, täydellisesti istuvat nahkahousut ovat mielestäni upeat, vaikka ne toki vaativatkin tyylitajua ja hyviä sääriä kantajaltaan."


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja