Sonyn huippupuhelimessa ominaisuus, jota muilla ei vielä ole

Sony on viime vuosina kamppaillut heikon kannattavuuden kanssa useilla osa-alueilla, mukaan lukien sen mobiililaitetuotanto. Yhtiössä on jouduttu tekemään kipeitä ratkaisuja, mutta nyt yhtiössä uskotaan, että uusi fokus on löytynyt, ja menestystä alkaa jälleen löytyä. Uskoa tulevaisuuteen luovat sen tänään esittelemät uudet lippulaivapuhelimet.

Uutuuksista suurin ja pramein on 5,5-tuumaisella näytöllä varustettu Xperia Z5 Premium. Kyseessä on maailman ensimmäinen UHD- tai 4K-tarkkuuden (3840 x 2160 pikseliä) näytöllä varustettu kuluttajapuhelin. Pikselitiheys on hurjat 806 pikseliä tuumalla. Sonylla on jo kokemuksia muista 4K-tarkkuuden laitteista, kuten televisioista, ja esittelytilaisuudessa kehuttiinkin, että Z5 Premium käyttää Sonyn aiempaa tietotaitoa alemman tarkkuuden kuvien näyttämisessä uutuuden näytöllä. Niinpä esimerkiksi Full HD -tason materiaalin kerrotaan piirtyvän kauniisti huipputarkalle näytölle.

Muilta osin Z5 Premium vastaa muita tänään esiteltyjä Z5-malleja, eli siitä löytyy tehokas Qualcommin Snapdragon 810 -suoritin, kolme gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä muistikorttipaikka. Takakamera on varustettu täysin uudella 23 megapikselin kennolla ja 192 tarkennuspisteen avulla kameran luvataan tarkentavan ennätysnopeasti, vain 0,03 sekunnissa. Kamera kykenee myös UHD-tarkkuuden videokuvaukseen.

Xperia Z5 Premiumin virtapainike toimii myös sormenjälkitunnistimena, ja laite on Sonylle ominaiseen tapaan pöly- ja vesitiivis. Xperia Z5 Premium on ulkomitoiltaan 154,4 x 76 x 7,8 millimetriä, painaa 180 grammaa ja sisältää 3430 milliampeeritunnin akun. Akkukestoa laitteelle luvataan kaksi päivää yhdellä latauksella.

Sony Xperia Z5 Premium saapuu myyntiin marraskuussa, mutta hintatietoja yhtiö ei vielä paljastanut.

Lue myös:

    Uusimmat