Mainos

Soneran SmartTrust, Zed ja Plaza yhä tappiolla

Sonera SmartTrustin heinä-syyskuun liikevaihto kaksinkertaistui toisesta neljänneksestä kymmeneen miljoonaan euroon. Koko alkuvuoden liikevaihto nousi 9 miljoonasta 21 miljoonaan euroon. SmartTrustin toiminta oli kuitenkin raskaasti tappiollista: Alkuvuoden käyttökatetappio oli 43 miljoonaa euroa ja liiketappio 45 miljoonaa.

Sonera Zedin liikevaihto kasvoi 40 % toisesta neljänneksestä ja oli heinä-syyskuussa 7 miljoonaa euroa. Kolmannen neljänneksen liikevaihdosta noin 65 % tuli Suomen ulkopuolelta. Koko tammi- syyskuun liikevaihto oli 14 miljoonaa euroa. Käyttökatetappio kaksinkertaistui viime vuoden 59 miljoonasta eurosta 110 miljoonaan. Myös liiketappio kaksinkertaistui: Alkuvuonna tappiota kertyi 126 miljoonaa euroa ( 61 miljoonaa vuotta aiemmin).

Sonera Plazan liikevaihto tammi-syyskuussa oli 39 miljoonaa euroa, käyttökatetappio 28 miljoona euroa ja liiketappio 33 miljoonaa euroa. Soneran Internet-liittymien määrä Suomessa oli noin 240 000.

Sonera Juxton tammi-syyskuun liikevaihto oli 52 miljoonaa euroa, käyttökatetappio 14 miljoonaa euroa ja liiketappio 20 miljoonaa euroa. Muiden palveluiden, johon sisältyy Soneran kaapeli-TV-liiketoiminta, useita pienempiä palvelu ja -kehityshankkeita sekä eräitä pienempiä palveluliiketoimintoja, liikevaihto oli tammi-syyskuussa 54 miljoonaa euroa, käyttökatetappio 30 miljoonaa euroa ja liiketappio 35 miljoona euroa.

Matkaviestinnällä menee hyvin

Soneran matkaviestintäliittymän keskimääräinen kuukausikäyttö nousi kolmannella neljänneksellä 149 minuuttiin (143 vuotta aiemmin). Keskimääräinen kuukausituotto oli heinä-syyskuussa 40,7 euroa (41,6). Lisäarvopalveluiden liikevaihto kasvoi kolmannella neljänneksellä 25 % ja oli 35 miljoonaa euroa.

Soneran GSM-liittymien määrä kasvoi kolmannella neljänneksellä nettomääräisesti 37 311 ja oli katsauskauden päättyessä 2 398 087. GSM-asiakasvaihtuvuus oli heinä-syyskuun aikana vuositasolle muutettuna 9,5 % (9,6). NMT- ja palveluoperaattoriliittymät mukaan luettuina Soneran verkossa oli syyskuun lopussa yhteensä 2 494 809 liittymää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.