Somekeskustelu Ylöjärven väitetyssä autoonhoukuttelussa johti sivullisen pakettiauton kivitykseen – poliisi jyrähti asiasta

Sisä-Suomen poliisin mukaan sillä ei ole syytä epäillä rikosta tapauksessa, jossa punaisen pakettiauton kuljettajan kerrottiin houkutelleen lasta kyytiinsä Ylöjärvellä reilut kaksi viikkoa sitten.

Poliisi kertoo, että sosiaalisessa mediassa ryöpsähtäneiden huhujen jälkeen tilanne kärjistyi Ylöjärvellä niin, että nuorisojoukko kivitti tapaukseen liittymätöntä punaista pakettiautoa eilen.

Poliisi kertoo saaneensa 4.2. ilmoituksen, jonka mukaan kuljettaja olisi houkutellut ala-ikäistä lasta kyytiinsä.  Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan asia ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä ja tutkinta on keskeytetty. 

"Kansalaisten tehtäviin ei kuulu selvittää, onko joku syyllistynyt rikokseen"

Tiedotteessaan Sisä-Suomen poliisi antaa myös tiukat ohjeet sosiaalisessa mediassa levitettävälle tiedolle.

– Sosiaalisessa mediassa on jaettu muun muassa punaisten pakettiautojen rekisterinumeroita ja kuvia. Ylöjärvellä tilanne kärjistyi tiistaina 18.2. niin, että nuorisojoukko alkoi heittää kivillä erään yrityksen autoa ja sillä liikkeellä olleita henkilöitä, koska he olivat liikkeellä punaisella pakettiautolla. Auto tai henkilöt eivät vaurioituneet.

Poliisi kertoo, että vastaavanlaisissa tapauksissa aiemmin sosisaalisessa mediassa on jopa nimetty tekijöitä, ja heitä on saatettu uhkailla.

– Muistutamme, että poliisi ei missään muodossa hyväksy tällaista toimintaa ja sellaiseen ryhtyvät voivat syyllistyä rikokseen. Kansalaisten tehtäviin ei kuulu selvittää, onko joku syyllistynyt johonkin rikokseen vai ei, poliisi kirjoittaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat