Somaliliitolta rankkaa kritiikkiä pormestari Jan Vapaavuorelle: “Luottamus koki kolauksen”

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kommentoi suojamaskitilannetta:"Tee-se-itse ratkaisut suojavarusteissa eivät toimi hoivakodeissa" 5:26
Jan Vapaavuori kommentoi Viiden jälkeen -ohjelmassa suojamaskitilannetta.

Helsingin kaupunki ja HUS järjestivät 14. huhtikuuta tilaisuuden, jossa kerrottiin koronavirustartuntojen määrän kasvusta Helsingin somalinkielisten keskuudessa. Somaliliiton mielestä tiedotustilaisuudesta oli enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Liitto kertoo tiistaina lähettämässään kannanotossaan saaneensa kutsun Helsingin kaupungin ja HUS:n tiedotustilaisuuteen päivää ennen sen järjestämistä.

– Miten voimme esiintyä näin lyhyellä varoitusajalla julkisuudessa, kun meillä ei ole tietoa tartuntadatasta? kannanotossa ihmetellään. 

Somaliliitto ei osallistunut tiedotustilaisuuteen. Kannanotossa hämmästellään tiedotustilaisuudessa esitettyä väitettä, etteikö terveysviestintää olisi kohdennettu riittävästi somalinkieliselle väestölle. 

Samalla kummastusta herättää väite siitä, ettei somaliyhteisössä olisi noudatettu hallituksen poikkeustilan ajaksi määrittelemiä sääntöjä. 

– Tilaisuudessa esitetyt oletukset eivät vastaa kentän kokemusta, kannanotossa perustellaan. 

Liitto katsoo tiedotustilaisuuden aiheuttaneen leimautumisen vaaran, koska yksi ihmisryhmä on nostettu esiin tartuntojen perusteella. 

– Tiedotustilaisuuden jälkeen liiton tietoon on tullut lukuisia loukkaavia verbaalisia tekoja, jotka ovat kohdistuneet yksittäisiin somaliyhteisön jäseniin, kannanotossa kerrotaan. 

Liitto ilmaiseekin huolensa kireästä ilmapiiristä ja epäluottamuksesta. 

– Somaliyhteisön luottamus Helsingin ja HUS:n johtoa kohtaan koki kolauksen, kannanotossa todetaan. 

Lue myös:

    Uusimmat