Mainos

Sokrates Ursalle, Huuhaa Kirjayhtymälle

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa on saanut tänä vuonna Skepsis ry:n Sokrates-palkinnon. Ursa sai tunnustuksen ansiokkaasta ja pitkään - 75 vuotta - jatkuneesta tieteen kansantajuistamisesta ja tiedeharrastuksen edistämisestä.

-Ursa on lisännyt merkittävästi ihmisten kiinnostusta tieteellistä maailmankuvaa kohtaan, tunnustuspalkinnon perusteissa mainittiin.

Ursa on julkaissut muun muassa kaksi ufoja kriittisesti käsittelevää kirjaa.

Skepsis ry:n Huuhaa-palkinnon saaja on tänä vuonna Kirjayhtymä. Kustantaja saa palkinnon Studia-sarjansa teoksesta Terapeuttinen kosketus. Kirjan on kirjoittanut terveydenhuollon opettaja Anja Rautajoki.
-Kustantaja on kirjan julkaisemisella hämärtänyt terveydenhuollon opetukseen tarkoitetun tieteellisen ja pseudotieteellisen kirjallisuuden rajaa, Skepsis arvioi.

Terapeuttinen kosketus -kirja sekoittaa eteeriset energiavirrat, jalokiviterapian, kosmiset ulottuvuudet, telepatian, kaukoparannuksen, värähtelytaajuudet ja muut New Age -ajatteluun kuuluvat käsitteet, Huuhaa-palkinnon perusteluissa luonnehditaan. Kirjan terapia perustuu uskomukseen ihmisen kehoa ympäröivistä energiakentistä ja -virroista, jotka saadaan näkyviksi muun muassa Kirlian-kuvauksella. Kirlian-menetelmälle ei löydy tieteellistä perustaa, Skepsis vakuuttaa.

Kirjayhtymässä ihmetellään Skepsiksen valintaa. Kustantajan mukaan kirjassa kyllä esitellään kiistanalaisia lähestymistapoja, mutta perustellusti, kun muistetaan täydentävien hoitomuotojen suosio.
-Väestöä ei pidä karkottaa virallisen terveysjärjestelmän piiristä, joten koko hoitotyön sektorilla tulee olla riittävästi tietoa näinkin laajasti Suomessa ja muualla maailmassa käytössä olevasta täydentävästä hoitomenetelmästä, Kirjayhtymästä huomautetaan.

Skepsis perusti humanoidistipendin

Skepsis ry. on perustanut ensimmäisenä maailmassa humanoidistipendin. Yhdistys lupaa maksaa 10 000 markkaa puhtaana ulottimeen sille humanoidille, joka itse noutaa stipendin ja antaa samalla DNA-näytteen tai sitä vastaavan varmennuksen alkuperästään. Summa voidaan erityistapauksessa maksaa myös mukana seuraavalle ihmiskontaktiseuralaiselle.

Skepsis tarjoutui samalla lyömään vedon tohtori Rauni-Leena Luukanen-Kilden kanssa. Luukanen saa 10 000 markkaa, jos humanoidi esiintyy yleisölle ennen vuoden 1998 loppua. Jos näin ei käy, Luukanen maksaa yhdistykselle 100 markkaa ja yhdistys lähettää hänelle vastineeksi Skeptikko-lehden vuosikerran.

Yhdistys on jo aiemmin luvannut maksaa 10 000 markkaa sille, joka tuottaa valvotussa kokeessa paranormaalin ilmiön. Levitointi olisi Skepsiksen mielestä varsin näyttävä ja helppo toteuttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.