Mainos

SOK lopettaa Vaasan ja Savonlinnan tavaratalot

SOK karsii tavarataloketjuaan tappioiden takia. Keväällä suljetaan Vaasan ja Savonlinnan CitySokokset. Hämeenlinnan, Lappeenrannan ja Kouvolan CitySokosten toimintaa karsitaan.

CitySokosten viime vuoden 48 miljoonan tappioista valtaosa kertyi pienissä tavarataloissa. Näiden tervehdyttämiseksi SOK on kesän aikana etsinyt ratkaisua ja päätyi lopettamaan tavaratalotoiminnan Vaasassa ja Savonlinnassa ensi keväänä. Kummankin liiketoiminta on ollut raskaasti tappiollista useita vuosia.

Varatoimitusjohtaja Keijo Pennasen mukaan SOK:n kesäinen selvitystyö osoitti, että Suomessa iso tavaratalo mahtuu vain 8-10:een suurimpaan kaupunkiin. Pienempiin kaupunkeihin on löydettävä vaihtoehtoinen malli.

Kesän aikana käydyissä yt-neuvotteluissa Vaasaan ja Savonlinnaan ei löydetty sopivaa vaihtoehtoista ratkaisua. Niinpä SOK päätti lopettaa tavaratalotoiminnan näissä kaupungeissa. Vaasassa tavaratalo on työllistänyt 48 ja Savonlinnassa 52 ihmistä. Vaasan ja Savonlinnan CitySokos-kiinteistöille on jo alettu etsiä uusia vuokralaisia.

Kauppakeskuksiksi

Pennasen mukaan on vaikea sanoa, paljonko tappioita tuottaneiden tavaratalojen sulkeminen ja kolmen muun CitySokoksen karsiminen parantaa tuloslukuja. Hänen mukaansa ratkaisulla on kuitenkin merkittävä tulosvaikutus pitkällä aikavälillä.

Helsingin Sokos on ollut remontissa lähes vuoden ja siitä kertyy lähiajoille kustannuksia. Kaikkiaan Helsingin Sokos-korttelin investointi liikkuu 250 miljoonan markan tuntumissa. Siihen sisältyy myös hotelli- ja ravintolatoiminta. Muihin tavarataloihin SOK investoi tänä vuonna kymmenen miljoonaa.

Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa ja Kouvolassa SOK karsii tavaratalotoimintaansa. SOK suunnittelee muodostavansa Sokos-kiinteistöistä kauppakeskuksia, joissa pyöritettäisiin ruokakauppaa sekä pukeutumiseen ja kosmetiikkaan keskittyvää Sokos Muoti -erikoismyymälää. Muihin tiloihin on tarkoitus etsiä vuokralaisiksi erikoisliikkeitä.

Kouvolassa ulkopuolisille vuokrataan kolmannes pinta-alasta ja Hämeenlinnassa sekä Lappeenrannassa noin puolet. Muiden tavaratalojen osalta sulkemisista tai karsimisista ei Pennasen mukaan neuvotella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.