Sointu Borgilta ja Janni Hussilta yhteinen podcast – Diili-voittaja avautuu tilanteesta, joka nolottaa yhä: "Olin niin sivistymätön, etten vaan tajunnut"

Esikoiskirjansa julkaissut Sointu Borg provosoi laskelmoivasti: "En kannusta anarkiaan keskisormet pystyssä ja tissit paljaana" 8:23
Sointu Borg provosoi laskelmoivasti ja rakastaa nuorilta saatua palautetta: "En kannusta anarkiaan keskisormet pystyssä ja tissit paljaana"

Sointu Borg ja Janni Hussi aloittivat yhdessä podcastin.

Diili-voittaja Sointu Borg ja radiojuontaja Janni Hussi aloittivat yhteisen podcastin nimeltään Sana on vapaa, joka ilmestyy Podimossa. Borg ja Hussi tarttuvat podcastissaan ajankohtaisiin aiheisiin ja ilmiöihin.

Kaksikko puhuu podcastin ensimmäisessä jaksossa muun muassa cancel-kulttuurista. Molemmat pohtivat humoristisesti, kuinka nopeasti heidät canceloidaan podcastissa kerrottujen mielipiteidensä vuoksi.

Pikkusisko opasti

Borg myöntää, että hänet olisi voitu canceloida monta kertaa. Hän päättää kertoa erään esimerkin.

– Tämä on ehkä vähän noloa, oon ollut tyhmä, Borg aloittaa.

Borg kertoo, kuinka hän oli suunnilleen kolme vuotta sitten puhelimessa pikkusiskonsa kanssa. Borg käytti tietämättään väärää termiä.

– Siskoni stoppasi sen keskustelun, että Sointu, älä käytä tuota termiä. Transsukupuoliset tai -ihmiset kokee tuon loukkaavana.

– Mä olin niin sivistymätön, etten vaan tajunnut.

Borg alkoi miettiä, että missä hän on saattanut sanoa termin aikaisemmin tai olisiko hän vahingossa käyttänyt termiä tulevaisuudessa esimerkiksi vaikkapa keskusteluohjelmassa.

– Mut olisi oikeasti voitu ristiinnaulita vaikkapa transfoobikoksi, mitä mä todellakaan en koe olevani.

Kaksikon keskustelu jatkuu siten, että Hussi pohtii, oliko Borg kuitenkin tyhmän sijasta tietämätön.

– Ehkä se kertoisi musta enemmän, jos olisin ollut tietoinen, että tää termi loukkaa ja sitten päättänyt käyttää sitä, Borg toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat