Mainos

Soininvaara arvostelee veronkevennysaikeita

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara arvostelee hallituksen suunnitelmia keventää tuloverotusta. Soininvaaran mukaan hallituksen pitäisi parantaa julkisia palveluja.

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara tulkitsee, että hallituksessa on syntynyt iso hätä ja jopa jonkinlaista paniikkia, kun työpaikkojen määrä vähenee koko ajan, vaikka niitä päinvastoin olisi pitänyt syntyä lisää.

-Työministeri Tarja Filatovkin (sd.) on vaatinut verotuksen alentamista työllisyyden tueksi, ja häneltä se on suurinpiirtein samanlainen kannanotto kuin, jos Esko Seppänen (vas.) ehdottaisi Nato-jäsenyyttä, Soininvaara heitti tiedotustilaisuudessaan tänään Helsingissä.

Soininvaara ei usko, että työllisyyttä parannetaan uusilla veronalennuksilla, joita hallituksen piiristä on jälleen väläytetty. Soininvaaran mielestä hyöty niistä valuisi suurelta osin ulkomaille, kun työssä olevat lisäisivät omaa kulutustaan. Soininvaaran mielestä suomalaisten säästäväisyys rahoittaa jo nyt kasvua varsinkin Yhdysvalloissa, kun eläkeyhtiöt ja yritykset sijoittavat rahojaan kotimaan sijasta ulkomaille. Veronalennusten sijaan Soininvaara suosittaa investointeja esimerkiksi rataverkoston parantamiseen ja asuintalojen energiakorjauksiin sekä julkisten palvelujen parantamista.

-Jos sairaaloihin palkattaisiin enemmän henkilökuntaa ja kouluihin opettajia, lisäisi se kokonaiskysyntää kuten veronalennuksetkin, mutta parantaisi sen lisäksi palveluja ja naisten työllisyyttä.

Soininvaara toivoi myös, että hallituksessa harkittaisiin, onko nykyisenlainen työnantajan suora vastuu yksittäisen työntekijän aiheuttamista kustannuksista järkevä nykyoloissa. Keskustelua on käyty eniten siitä, että äitiydestä aiheuttavat kustannukset rasittavat kohtuuttomasti naisvaltaisia aloja ja tätä maksurasitusta pitäisi tasoittaa. Soininvaaran mielestä asiaa kannattaisi tarkastella laajemminkin.

-Esimerkiksi viimeisen työantajan vastuu varhaiseläkkeistä on kohtuuton näissä oloissa. Ehkä juuri se aiheuttaa eniten työttömyyttä, koska vain hullu palkkaa yli 50-vuotiaan. En usko, että tällaista järjestelmää näin hassuna löytyy muualta Euroopasta, Soininvaara sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.