Mainos

Soini: Irlanti pärjää Kreikkaa paremmin kansansa takia

Viikonloppuna EU:n päättäjät kokoontuvat jälleen puimaan ratkaisua talousvaikeuksissa kieriskelevän Kreikan kriisiin, mutta perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin odotukset eivät ole korkealla. Soini kertoi näkemyksistään Huomenta Suomen Torstaikabinetin haastattelussa.

– Ennakkoasetelmat toistavat vanhaa virheellistä kaavaa: lisää tukipaketteja, lisää veronmaksajien vastuuta. Asia vieläkin pitää ratkaista niin, että maksukyvyttömyys kitketään, ja ne, jotka ovat riskit ottaneet, ne maksavat riskit, Soini listaa.

Soinista Kreikka on väärässä valuutassa, ja maa olisi joutanut velkasaneeraukseen aikoja sitten.

– Tilanne pahenee koko ajan, kun Kreikkaa ei päästetä tästä taloudellisesta vankilasta ulos. Kreikka on väärässä valuutassa, mutta kun EU:n talous- ja rahaliitto on herrojen mukaan erehtymätön. Tämä suuri eurooppalaisen imperiumin unelma, sille uhrataan kaikki, Soini puhisee.

Se, miksi tukitoimet kuitenkin toimivat Irlannissa, johtuu Soinin mukaan Irlannin kansanluonteesta, eikä itse tukipaketeista.

– Se on toiminut Irlannissa paremmin kuin etelässä. Se johtuu siitä, että Irlanti on kilpailukykyisempi maa, englantia puhuva, siellä on alhaisempi yhteisövero.

– Irlannin kansassa on paljon hyvää, se jopa vaikeassa systeemissä pystyy toimimaan.

Soinista talouskriisi osoittaa EU:n kyvyttömyyden tehdä päätöksiä. Soinin uhkakuva Brysselin päätöksenteon ongelmista on sangen pessimistinen.

– Vallankeskitys (Brysseliin) ei auta. Taloudellisia ongelmia ei tällaisella poliittisella käskyvallalla voi ohjata. Katsokaa vaikka Neuvostoliittoa, ei käynyt hyvin, Soini ärähtää.

(MTV3)

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan ja presidenttiehdokkaan Timo Soinin haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 20.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.