SM-liigatähden ympärille viritellään NHL-puheita – ei itsekään kiertele vastauksessaan

Lukon Robin Press tykittää mielipaikaltaan ylivoimamaaleja – katso upeat osumat 2:07
Katso tästä, miten kovaa jälkeä Robin Press tekee ylivoimalla.

Robin Press pelaa loistavaa kautta jääkiekon SM-liigassa Rauman Lukon takalinjoilla. Hänen ympärilleen on sen myötä virinnyt myös NHL-puheita, ja ruotsalainen myöntää itsekin, että hän haluaa SM-liigaa korkeammalle.

Press, 26, ei ollut aikanaan mikään superlupaus. Chicago Blackhawks varasi hänet vuonna 2013 NHL:ään seitsemännellä kierroksella, mutta taalaliigassa Press ei ole vielä pelannut otteluakaan.

Farmisarja AHL:stä Pressillä on kuitenkin takavuosilta vyöllään 18 ottelua, jotka jakautuivat kolmelle eri kaudelle.

Lukossa Press pelaa nyt toista kauttaan. Hän siirtyi Raumalle yhden Färjestadissa viettämänsä sesongin jälkeen, ja käyrä on ollut nouseva.

Viime kaudella Press naputteli 59 SM-liigaotteluun 29 (8+21) pistettä, mutta tällä sesongilla 54 pelissä on paukkunut jo komeat 41 (15+26) pinnaa. Press on SM-liigan pistepörssissä kuudentena ja puolustajien pistepörssissä komeasti ykkösenä. Hän on ollut pelillisesti SM-liigaa johtavan Lukon ehdottomia ykköshevosia.

Ylälaidan video näyttää, miten kovaa jälkeä ruotsalainen tekee ylivoimalla.

Ei tule yllätyksenä, että Pressin agentin Christian Sjögrenin mukaan kiinnostus 26-vuotiasta ruotsalaispakin palveluksista ensi kaudeksi on suurta.

– On aika luonnollista, että tällaisen kauden jälkeen on sekä NHL- että KHL-kiinnostusta. Saa nähdä, mistä tulee konkretiaa ja mitä Robin haluaa tehdä, mutta tuo on joka tapauksessa taso, jolla kiinnostusta on, Sjögren sanoi Hockeysverigelle.

Press ei kiistä itsekään hamuavansa vielä kovempiin sarjoihin.

– On selvää, että sitä haluaa aina mennä ylöspäin systeemissä. Sitä en tiedä, mitä vastaan tulee. Se riippuu siitä, mitä mahdollisuuksia on olemassa, Press sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat