SM-liigasuosikki Kärpät painii nyt ison ongelman kanssa – Lauri Marjamäki: "Vaikea sanoa, mistä tämä johtuu"

Videolla voittomaalikilpailu ottelusta Sport-Kärpät.

Vaasan Sport kaatoi torstaina Oulun Kärpät kotonaan voittolaukauskisan jälkeen maalein 2–1 ja katkaisi Liigassa samalla neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Sport johti ottelua pitkään Jesse Paukun toisessa erässä tekemällä maalilla, mutta Sport-puolustukselta yksin unohtunut Atte Ohtamaa tasoitti pelin reilu kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voittolaukauskilpailussa ainoan maalin veivasi Sportin puolustaja Valtteri Viljanen.

Kärpillä on ollut vieraskaukaloissa vaikeaa viimeisen reilun kuukauden aikana, sillä oululaiset ovat voittaneet kahdeksasta edellisestä vieraspelistään vain yhden. Joulukuun ainoan vierasvoittonsa Kärpät otti tapaninpäivänä Jyväskylästä.

Koko kauden mittapuulla Kärppien helmasynti on ollut heikko viimeistely. Vaasassa vieraat tekivät vain yhden maalin, ja keskimäärin joukkue on viimeistellyt 2,47 maalia ottelua kohden.

– Vaikea sanoa, mistä tämä johtuu. Maalintekoon tarvitaan laukaus, mutta olemme laukoneet keskimäärin 52 kertaa per ottelu, joka on eniten liigassa. Tänäänkin lauoimme 55 kertaa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki huokaisi.

Ohtamaan maaliin syöttöpisteen kirjauttanut Kärppien Joonas Kemppainen pelasi Vaasassa uransa 500. liigaottelun. Pitkältä ulkomaankiertueeltaan täksi kaudeksi Kärppiin palannut Kemppainen on kirjauttanut 37 ottelussa tehot 9+11=20. Sportin päävalmentaja Risto Dufva ei ollut ottelussa penkillä sairastumisen vuoksi.