SM-liigassa jyrähti! Ässien kultakypärä Sakari Salminen siirtyy vaihtokaupassa HIFK:hon

Hyökkääjä Sakari Salminen siirtyy loppukaudeksi Ässistä HIFK:hon vaihtokaupassa. Salminen on ollut tällä SM-liigakaudella Ässien paras pistemies naputettuaan 35 otteluun tehot 10+21=31.

Ässillä ja taiturimaisista otteistaan tunnetulla Salmisella, 30, on voimassa oleva sopimus ensi kaudesta. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä.

Ässät on SM-liigassa viimeisellä 15. sijalla. HIFK majailee seitsemäntenä.

– IFK oli aloitteellinen ja meidän täytyy keventää kulurakennettamme. Tämä siirto on merkittävä osa sitä, että varmistamme kilpailukykyisen joukkueen rakentamisen ensi kaudelle, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

– Halusimme samalla antaa omalle kasvatillemme mahdollisuuden pelata kevään pudotuspeleissä Suomen mestaruudesta.


Vaihdossa HIFK:sta Ässiin siirtyy loppukauden mittaisella sopimuksella 19-vuotias hyökkääjälupaus Lauri Kulmala.

Kulmalalla on kokemusta alle 20-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden maajoukkueista. Hän on pelannut HIFK:n liigajoukkueessa tällä kaudella 13 ottelua tehoin 2+0. Nuorten SM-liigassa hyökkääjä on pelannut 27 ottelua tehoin 11+19 =30.

– Lauri Kulmala on lahjakas hyökkääjä, joka on tällä kaudella osoittanut kasvaneensa liigatason pelaajaksi. Tämä on hänelle hieno mahdollisuus ja näytönpaikka. Kevään aikana katsomme yhdessä hänen tulevaisuuttaan Ässissä, Kerttula sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat