SM-liigaseurat vastatoimiin: Valtaosa valittamassa yleisörajoituksissa hallinto-oikeuteen

Jääkiekon SM-liigan seuroista suurin osa aikoo tehdä valituksen hallinto-oikeuksiin aluehallintovirastojen päätöksistä kieltää täysin yleisötilaisuuksien järjestämisen.

Osa aluehallintovirastoista ehti jo ennen joulua päättää kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä, mutta sosiaali- ja terveysministeriön aveille antamassa ohjeistuksessa neuvottiin vain muutamaa päivää myöhemmin virastoja tarkastelemaan rajoituksia uudelleen niin sanottujen matalan riskin tilaisuuksien kohdalla.

Matalan riskin tilaisuuksiin lasketaan mukaan myös suuret yleisötapahtumat, joissa katsojille on osoitettu oma numeroitu istumapaikka. Näitä tapahtumia on ollut mahdollista järjestää koronapassia käyttämällä.

Valtioneuvosto kuitenkin hyväksyi tämän jälkeen asetuksen, joka jäädytti koronapassin käytön kaikilla koronaviruksen leviämisalueilla, mikä esti yleisön ottamisen myös liigaotteluihin. Tällä hetkellä yksikään seura ei saa ottaa yleisöä kotiotteluihinsa.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo MTV Urheilulle, että suuri osa liigaseuroista on jättämässä viimeistään maanantaihin mennessä valituksensa omien alueidensa rajoitustoimista hallinto-oikeuteen.

– Tilanne on hyvin epäselvä. Se tuntuu olevan sitä sekä päättäjille että erityisesti rajoitusten kohteille. Sen takia on hyvä selkeyden vuoksi selvittää tämä tilanne, Kallioniemi kommentoi.

– Valtaosa liigaseuroista tulee jättämään valituksen tästä. Parhaillaan olemme laatimassa valituksia. Jos ne eivät ehdi pyhiin, niin viimeistään maanantaina olemme jättämässä valitukset, hän jatkoi.

Kaikki liigaseurat ovat yhdessä valitusten tukena, mutta vain osa on jättämässä oman valituksensa.

Yhdeksän seuran alueilla täyskielto, lopuissa kävisi koronapassi

Päätös kaikkien yleisötilaisuuksien kieltämistä tehtiin ennen joulua muun muassa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, mikä esti Oulun Kärpiltä otteluiden pelaamisen yleisölle. Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen vahvisti perjantaina Ylelle, että Kärpät valittaa päätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Taustalla hankkeessa on ennakkotapaus, jossa Pohjois-Suomen hallinto-oikeus keskeytti torstaina välipäätöksellään aluehallintoviraston päätöksen yksilöliikuntatilojen, esimerkiksi kuntosalien, sulkemisesta.

Tämä antoi SM-liigaseuroille tilaisuuden viedä myös niihin kohdistuvat rajoitukset hallinto-oikeuden tarkasteltavaksi. Kuntosalit ovat kuitenkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan alimmalla riskiluokituksen tasolla, kun taas liigaotteluiden kaltaiset yleisötapahtumat ovat tasolla kaksi.

Tällä hetkellä yleisön ottaminen on tehty mahdottomaksi kaikissa liigahalleissa, vaikka lähes puolet SM-liigaseuroista sijaitsee alueilla, joissa yleisötilaisuuksien rajoittamisesta voisi aluehallintovirastojen voimassa olevien rajoitusten mukaan edelleen vapautua koronapassia käyttämällä.

Tällaisten sairaanhoitopiirien alueilla sijaitsevat SaiPa (Etelä-Karjala), HPK (Kanta-Häme), KooKoo (Kymenlaakso), Pelicans (Päijät-Häme), Sport (Vaasa) ja JYP (Keski-Suomi).

Sen sijaan Ässien, Lukon, TPS:n, Kärppien, HIFK:n, Tapparan, Ilveksen, KalPan ja Jukurien sairaanhoitopiirien alueilla on kielletty ottamasta yleisöä halleihin aluehallintovirastojen päätöksellä.

Lue myös:

    Uusimmat