SM-liigan runkosarja huipentuu – luisuuko JYP ulos pudotuspeleistä?

SM-liigassa pelataan toiseksi viimeinen kierros, kun tiistai-iltana pelataan seitsemällä eri paikkakunnalla. Suurin mielenkiinto kohdistuu Kouvolaan sekä Vaasaan, joissa ratkaistaan viimeinen pudotuspelijoukkue.

KooKoo–JYP

Kouvolan KooKoo on pyrkinyt pelaamaan ja taistelemaan joka ilta voitosta ja siinä se onkin onnistunut. Edellisessä ottelussa KooKoo haki kolme pistettä Raumalta, kun kouvolalaisjoukkue voitti Lukon 4–1-lukemin.

KooKoo pyrkii edelleen pelaamaan vauhdikasta jääkiekkoa, jossa pelaajat tekevät edelleen kovasti töitä. KooKoo onkin tällä tavoin saanut vastustajia ahtaalle. Ottelu on samalla tämän kauden viimeinen kotiottelu KooKoolle, joten lupa on odottaa raivoisasti taistelevaa joukkuetta.

Hyökkääjä Anrei Hakulinen palaa KooKoon kokoonpanoon.

Jyväskylän JYP oli vielä noin kuukausi sitten menossa kovaa vauhtia pudotuspeleihin, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää vaikealta. JYP on sarjassa viimeisellä pudotuspelisijalla, eli kymmenentenä, mutta Vaasan Sport on vain kahden pisteen päässä, yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Illan ottelu on JYPin runkosarjan viimeinen ottelu. JYPin on pakko voittaa ja toivoa, ettei Sport voita kahta jäljellä olevaa otteluaan, jotta jyväskyläläisjoukkue etenee pudotuspeleihin.

Mikäli JYP ei tässä onnistu, on se raju pettymys, sillä JYPin materiaalilla pitäisi olla helposti pudotuspeleissä. KooKoo-ottelu voikin olla samalla JYPin 43-vuotiaan Eric Perrinin uran viimeinen ottelu.

JYP tekee joitain muutoksia kokoonpanoonsa. Kokoonpanoon palaavat puolustaja Jake Newton ja hyökkääjä Robert Rooba. Hyökkääjä David Tomasek on pudonnut 13. hyökkääjäksi ja Julius Nättinen on sivusssa kokoonpanosta. Myös puolustaja Roni Allen on sivussa.

Sport–TPS

Sport otti viime viikolla todella tärkeitä voittoja, samalla kun JYP kärsi tappioita tappioiden perään. Sport keräsi viime viikolla yhdeksän pistettä.

Viime viikko osoitti jälleen, että Sport ei luovuta ikinä, ja että vaasalaisjoukkueen henkinen kapasiteetti on korkeaa luokkaa. Viime viikon ansiosta Sport on lähellä pudotuspelipaikkaa.

Sportilla on kaikki avaimet käsissään pudotuspelioven aukaisemista varten. Vaasalaisjoukkueella on yksi ottelu enemmän pelaamatta, kuin JYPillä, ja joukkueiden välillä on eroa vain kaksi pistettä. Vain voitot kelpaavat Sportille ja mieluusti kolmen pisteen voitot.

Turun Palloseuran kone on alkanut sakata pahimmalla mahdollisella hetkellä, juuri ennen pudotuspelejä. TPS tulee illan otteluun neljän ottelun tappioputkessa, jonka aikana se on päästänyt 14 maalia ja tehnyt itse vain viisi maalia.

TPS:n onkin äkkiä saatava viisikkopelaamisensa kuntoon, ja etenkin hyökkäyspelaamiseen tarvitaan edelleen suoraviivaisuutta lisää. Kun hyökkäyksen rakenteet ovat kunnossa, auttaa se myös positiivisella tavalla puolustussuuntaan.

TPS tarvitsee ottelusta vain pisteen varmistakseen kotiedun puolivälieriin.

Kärpät–Pelicans

Oulun Kärpät on ollut tällä kaudella ylivoimaisessa vireessä läpi runkosarjan ja rikkoi sarjan ennätyksiä edellisellä kierroksella.

Kärpät varmisti runkosarjan voiton jo aikaisemmin ja se onkin pystynyt valmistautumaan rauhassa tuleviin pudotuspeleihin. Illan ottelu on myös Kärpille omanlaisensa testi ja se pääseekin testaamaan, miten pelaaminen kestää, kun vastaan asettuu hurmiossa oleva Lahden Pelicans.

Kärppien kokoonpanoon palaa hyökkääjä Oskar Osala. 19-vuotias hyökkääjä Tommi Järvitalo puolestaan debytoi SM-liigassa. Kärpiltä on sivussa 18-vuotias superlupaus Rasmus Kupari.

Pelicans tulee illan otteluun viiden ottelun voittoputkessa, jonka aikana se on noussut sarjassa jo kolmanneksi.

Pelicans on saanut viisikkopelaamisensa kuntoon kauden kriittisimmillä hetkillä, juuri ennen pudotuspelejä. Pelicans on säväyttänyt vahvalla hyökkäyspelaamisellaan sekä uhrautuvaisella, hyvin liikkuvalla puolustuspelillään. 

Nyt se pääsee mittauttamaan oman pelitapansa kestävyyttä sarjan laadukkainta pelitapaa vastaan. Lahtelaisten puolustaja Oliwer Kaski on vain kolmen pisteen päässä SM-liigan puolustajien kaikkien aikojen piste-ennätyksestä. Kaski on tehnyt tällä kaudella 50 pistettä ja Pekka Rautakallio sekä Brian Rafalski jakavat piste-ennätystä 53 tehopisteellä.

Pelicansilta on sivussa puolustaja Mikko Kousa.

Muut ottelut:

Lukko-Jukurit, kokoonpanot

SaiPa-KalPa, kokoonpanot

Tappara-HIFK, kokoonpanot

Ässät-Ilves, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat