Hämmentävä kuvio taustalla – horjuuko Liigan iso onnistujajoukkue? Sihvonen: "Ajattelen niin, että ei tuo vaikuta"

Liigan runkosarjassa jopa kakkospaikkaa kyttäävä Pelicans on ollut niin iso yllättäjä kuin myös iso onnistujajoukkue tällä kaudella. Pelicansin ylle nousi kuitenkin kysymysmerkkejä epäselvän valmentajatilanteen takia.

Hämeen Sanomat uutisoi jo syksyllä Pelicansin päävalmentajan Ville Niemisen sopimuksen olevan muotoa 1+1+1. Pelicans ei ole kertonut sitä, jatkaako Nieminen päävalmentajana myös ensi kaudella.

Tämä loi hämmennystä aivan pudotuspelien alla.

Mutta heiluuko Pelicansin korttipakka, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen?

– Ajattelen niin, että tuo ei vaikuta. Siellä on niin kova draivi päällä. Mutta sitten voi miettiä sitä, että miten se voisi vaikuttaa. He ovat pelanneet itsensä sellaiseen asemaan, missä heillä alkaa olla jo hävittävää. Sinne on hankittu Juhamatti Aaltosta, peli kulkee ja kaikki menee loistavasti. Jos tuossa alkaa tulla tappioita, niin sitten se myllerrys voi alkaa. Ulkoapäin tulee painetta, että kuka tätä valmentaa, kuka tätä hommaa vetää, Sihvonen miettii.

– Enemmän olen kuitenkin taipuvainen siihen, että nyt ollaan jonkun uuden, jännittävän ja hienon äärellä. Suunta on ylöspäin. En jaksa uskoa, että ulkoiset tekijät häiritsisivät Pelicansin lentoa, Sihvonen jatkaa.

Enemmänkin Sihvonen nostaa esille monta lupaavaa ja kehuttavaa asiaa Pelicansista.

– Siellä on päällä sellainen optimaalinen suorittamisen tila. Tekemisessä on sopivasti kurinalaisuutta, mutta siinä on myös sopivasti vapauksia. Jokainen pelaaja on kokenut, että nyt heillä on mahdollisuus nostaa omaa tasoaan ja että nyt he pääsevät esiin. Tässä kaksikko Nieminen-Pasi Nurminen on kiistatta onnistunut luomaan sellaisen ilmapiirin, että ”täällä saa onnistua”.

– Sitten on vähän sellaisia pelaajia kuten Oliwer Kaski, joita on sorsittu muualla. Nyt he pääsevät lyömään ison vaihteen silmään. Vain taivas on rajana, Sihvonen julistaa.

Pelicansin tulikuuman vireen ja tekemisen taustalla näkyy muun muassa yksilöiden korkea itseluottamus, joka heijastuu samalla koko joukkueen peliin.

Sihvosen papereissa Pelicans on joukkue, jota kukaan ei halua kohdata pudotuspeleissä.

– Tappara pelkää, Kärpät ei näe heitä kovin mieluisana vastustajana. Pelicansille itselle taas on vähän se ja sama. He varmasti kunnioittavat Kärppiä, mutta heille on ihan sama, että kuka tulee vastaan. Sellainen meininki siellä on päällä. 

Lue myös:

    Uusimmat