Petteri Sihvonen listasi Liigan arvokkaimmat pelaajat – maalivahdeissa yllätysveto, mukana myös ennätystä jahtaava sensaatio

Liigassa runkosarja huipentuu tällä viikolla. Pudotuspeleihin matkaavista joukkueista ainoastaan Kärppien tilanne on selkeä. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen listasi eri pelipaikkojen arvokkaimpia pelaajia, tämän kauden runkosarjan osalta.

Sihvosen listauksessa mukana olivat maalivahdit, puolustajat, hyökkääjät ja valmentajat.

Maalivahtien osalta Sihvonen täräytti kovan vedon, kun Kärppien maalilla huimaa kautta pelaava Veini Vehviläinen jäi haastajan rooliin.

– Tämä saattaa olla yllätysvalinta, Sihvonen toteaa, kun esille nousee JYPin Eetu Laurikainen.

– Hänen huipputorjunnat ovat mahdollistaneet sen, että JYPin kausi ei ole ollut niin synkkä kuin mitä se olisi voinut olla, Sihvonen perustelee.

Puolustajissa yksi on ylitse muiden. Kärppien Atte Ohtamaa ja Ilveksen Oskari Laaksonen ovat haastajia, mutta Pelicansin Oliwer Kaski on Sihvosen mukaan ”suvereeni valinta”.

– Hän pelaa ikään kuin puolustajan ja hyökkääjän välimuotoa, vieläpä ennätystehokkaasti. Kasassa on jo huikeat 50 tehopistettä. Hänellä on matkaa enää vain kolme pistettä Pekka Rautakallion ja Brian Rafalskin ennätykseen, Sihvonen puhuu Liigan puolustajien kaikkien aikojen piste-ennätyksestä.

Hyökkääjien puolella Sihvonen nostaa haastajiksi Lukon Justin Danforthin ja Tapparan Kristian Kuuselan. Arvokkaimmaksi pelaajaksi valikoituu kuitenkin HPK:n Teemu Turunen.

– Harvemmin yleispelaaja taistelee koko sarjan pistepörssin voitosta. Kasassa olevat 20 maalia ja 33 syöttöä – ne ovat rapsakoita lukemia, Sihvonen käy läpi.

Valmentajien puolella Pelicansin Ville Nieminen ja HPK:n Antti Pennanen luovat hyvän kisan tulikuumilla joukkueillaan. Sihvosen papereissa ykkösvalinta on kuitenkin selkeä.

– Kärppien Mikko Manner – hän on kiistatta seuralleen arvokkain valmentaja, Sihvonen sanoo ytimekkäästi.

– Manner on vienyt omintakeisen, ihmislähteisen johtamistavan todella pitkälle. Hänen Kärpät dominoi jo toista kautta putkeen runkosarjaa.

– Kärpillä on loistavat pelaajat, mutta ilman Mannerta oululaisseura ei porskuttaisi kohti toista perättäistä mestaruutta, Sihvosen sanoo, ennustuksen kera.

Jutun yllä olevalla videolla Sihvosen kaikki valinnat.

Lue myös:

    Uusimmat