HPK:n Niclas Lucenius palaa sairastuvalta, IFK:lla pahoja poissaolijoita – Eric Perrin pelaa uransa viimeisen runkosarjan kotiottelun

SM-liigassa pelataan perjantai-iltana viisi ottelua. Suurin mielenkiinto kohdistuu Hämeenlinnaan, jossa HPK ja Helsingin IFK ottavat yhteen.

HPK-HIFK

Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä, mutta Hämeenlinnan Pallokerho on Helsingin IFK:ta yhden sijan edellä: HPK on kuudentena, IFK seitsemäntenä.

HPK tulee illan otteluun kahden voitetun ottelun siivittämänä. HPK pelasi edellisen kerran tiistaina, kun se kukisti Turun Palloseuran 4-2-lukemin. IFK:n neljän ottelun voittoputki puolestaan katkesi edellisessä ottelussa, kun Lahden Pelicans tyrmäsi helsinkiläisjoukkueen 2-6-lukemin.

HPK on ollut tällä kaudella monipuolinen, tiiviin viisikon kiekkokontrollijoukkue. IFK:lla on ollut ajoittain ongelmia kiekollisessa pelaamisessaan ja nopeiden ja hitaiden hyökkäyksiinlähtöjen välisessä suhteessa. Silti se osaa pelata laadukkaasti kiekolla.

IFK on pyrkinyt Jarno Pikkaraisen alaisuudessa taklaamaan enemmän, jolla hän on saanut pelaajiin enemmän tunnetta, jota hän on peräänkuuluttanut.

Ottelussa korostuu kiekollisen pelaamisen laatu ja varmuus sekä puolustuspelaamisen tiiveys. Ottelut ovat myös olleet yleensä tunnetasoltaan kiihkeitä, joten illan ottelusta on lupa odottaa viihdyttävää.

HPK:n kokoonpanoon palaa hyökkääjä Niclas Lucenius. IFK:lta ovat sivussa hyökkääjät Tommi Santala sekä Teemu Tallberg.

Jyväskylän JYPin tuloskunto on kääntynyt hieman laskuun viime aikoina, sillä jyväskyläläisjoukkue tulee otteluun kaksi tappiollista ottelua allaan.

JYPin suorittaminen on ailahdellut otteluiden ja ajoittain jopa erien sisällä. Kuvaavaa onkin, että JYP hukkasi kahden maalin johdon edellisessä ottelussaan KalPaa vastaan.

JYPillä on ollut myös vaikeuksia oman puolustusalueen puolustuspelaamisessa. JYPin pelaajille on sattunut karkeita merkkausvirheitä, jos vastustaja on pyrkinyt vaihtamaan pelipaikkoja hyökkäyspelaamisessaan.

Sarjakärki Oulun Kärpät on pystynyt lepäämään ja harjoittelemaan koko alkuviikon, sillä illan ottelu on sen ensimmäinen tällä viikolla.

Kärpillä on ollut ajoittaisia ongelmia latautumisessa ennakkoon heikompia joukkueita vastaan. Tämä on näkynyt otteluiden aluissa, joissa vastustajat ovat tehneet muutamia nopeita maaleja.

Kärpät luottaa kiekollisessa pelaamisessaan syöttökolmiopelaamiseen sekä jatkuvan liikkeen avulla luotujen tyhjien tilojen täyttöihin. Hyökkäysalueella oululaiset ovat sarjan paras syöttö- ja paikanvaihtopelaamisessa, eli juuri siinä, millä vastustajat ovat saaneet JYPin puolustuspelaamisen sekaisin.

Ottelu on JYPin Eric Perrinille uran viimeinen kotiottelu runkosarjassa. JYPin Robert Rooba ja Julius Nättinen palaavat kokoonpanoon, mutta Miika Lahti ja Markus Jokinen ovat sivussa.

Pelicans-Ilves

Lahden Pelicans on jatkanut liitoaan ja nousi keskiviikon IFK-voitollaan sarjassa neljänneksi ja on vain viiden pisteen päässä kolmantena olevasta TPS:stä.

Pelicans on tyrmännyt vastustajia viime aikoina todella tehokkaalla hyökkäyspelaamisellaan, sillä lahtelaisjoukkue on tehnyt edellisissä 10 ottelussaan peräti 50 maalia. Samalla puolustuspelaaminen on toiminut varsin hyvin.

Tampereen Ilves on ennen illan kierrosta sarjassa kahdeksantena, kuuden pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta. Ilves on pystynyt lepäämään ja harjoittelemaan koko alkuviikon, sillä se pelasi edellisen kerran viime viikon lauantaina, kun se taipui IFK:lle 1-3-lukemin.

Mikäli Ilves mielii kolme pistettä Lahdesta ottaa, pitää sen pystyä puolustamaan kaikkialla kaukalossa tiiviisti sekä kurinalaisesti. Myös tupsukorvien kiekollisen pelaamisen on soljuttava, sillä Pelicans paineistaa aggressiivisesti ja on vahva riistojoukkue.

Ilveksen kokoonpanoon palaa hyökkääjä Teemu Rautiainen.

Muut ottelut:

KooKoo-Tappara, kokoonpanot: 

Sport-Ässät, kokoonpanot: 

Lue myös:

    Uusimmat