Kokeneen HIFK-pakin merkkipaalun saavuttaminen siirtyy – Lukolla mahdollisuus sivuta seuraennätystä

SM-liigassa pelataan lauantai-iltana kuusi ottelua. Suurin mielenkiinto kohdistuu Ouluun, missä Kärpät kohtaa Helsingin IFK:n. Markus Kankaanperän tuhannes ottelu siirtyy tulevaisuuteen, sillä hän on sivussa kokoonpanosta. Jatkaako Rauman Lukko huikeaa virettään?

Kärpät–HIFK

Kärpät tulee illan otteluun allaan 5-1-murskavoitto Tapparasta. Kärpät nousi eilen perjantaina pelatussa ottelussa maalin tappioasemasta voittoon asti. Nousu osoitti sen, miten vahva oululaisryhmä on.

Kärpät onkin ollut tällä kaudella suvereeni SM-liigassa. Oululaisten pelitapa luo kilpailuetua joka ilta, ja joukkueen kokoonpano on laadukas. Sen sarjajohto on 11 pistettä, eikä Kärpille ole meinannut löytyä pysäyttäjää.

IFK on ollut viime aikoina hienoisessa nousukunnossa. Se on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan viisi, joista viimeisin tuli eilen perjantaina Jyväskylän JYPiä vastaan 1–0-lukemin.

IFK:n puolustuspeli on tiivistynyt, mistä osoituksena on päästettyjen maalien määrä edellisissä kuudessa ottelussa: 11 kappaletta. IFK on itse tehnyt 20 osumaa, joten helsinkiläisjoukkue on löytänyt myös hyökkäyspään tehoja.

Illan ottelu olisi ollut Markus Kankaanperän uran 1000:s SM-liigan runkosarjaottelu, mutta 38-vuotias puolustaja on sivussa kokoonpanosta. Näin ollen kokoonpanoon nousee Tobias Winberg.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista Kärpät on selviytynyt kahdesti voittajana. Edellinen kohtaaminen päättyi 6-1-murskavoittoon Kärpille.  

Lukko–TPS

Rauman Lukko on tällä hetkellä SM-liigan kovakuntoisin joukkue. Lukko on yhdeksän ottelun voittoputkessa ja se on noussut vaivihkaa sarjassa jo kolmanneksi.

Lukon tämän kauden tarina onkin hieno. Joukkueesta on noussut useita nuoria, potentiaalisia pelaajia, jotka ovat ottaneet oman roolinsa joukkueesta. Joukkueen ulkomaalaisvahvistukset, etenkin Brandon Defazio ja Justin Danforth, ovat johtaneet joukkojaan edestä.

Defazio on tehnyt 22 pistettä ja Danforth 27 tehopistettä. Myös joukkueen pelitapa on alkanut toimia Lukon toivomalla tavalla. Mikäli Lukko jatkaa voittoputkeaan, sivuaa se liigahistoriansa pisintä voittoputkeaan. Kaudella 1994–1995 se voitti kymmenen ottelua putkeen.

Turun Palloseura on pelannut varsin hyvä kauden tähän mennessä, mutta ajoittain tuloskunto ja esitykset kaukalossa ovat ailahdelleet.

Ennen perjantain KooKoo-voittoaan, TPS oli hävinnyt kahdesti peräkkäin, eikä voitto KooKoostakaan tullut helpolla. TPS oli jo 1-3-tappioasemassa, mutta nousi silti 4–3-voittoon asti.

Se oli vahva suoritus joukkueelta, jolta puuttuu ykkössentteri Ilari Filppula, hyvässä maalivireessä ollut Simon Suoranta sekä superlupaus Kaapo Kakko.

TPS vaihtaa illan otteluun maalivahtia, kun Rasmus Tirronen pelaa tolppien välissä.

JYP–Ässät

Jyväskylän JYPin vaikea alkukausi on vain jatkunut tämän kauden SM-liigassa. JYP teki jo hieman nousua kohti pudotuspeliviivaa marraskuun lopussa, mutta joulukuussa se on voittanut vain kaksi ottelua.

JYP onkin hävinnyt kolme ottelua putkeen, joista viimeisin tuli eilen perjantain Helsingin IFK:ta vastaan. JYPillä onkin kiire kerätä tarvittava määrä voittoja pudotuspelejä varten, sillä alempi pudotuspeliviiva on jo kahdeksan pisteen päässä.

JYP tekee useita muutoksia kokoonpanoonsa, kun muun muassa Mikko Mäenpää ja Miika Lahti palaavat kokoonpanoon.

Porin Ässät oli joulukuun alussa neljän ottelun voittoputkessa, mutta joukkue on ajautunut viime aikoina kolmen ottelun orastavaan tappiokurimukseen.

Edellisen kerran se pelasi eilen perjantaina, kun se taipui Lukolle 0–1-lukemin. Ottelun mielenkiintoisin yksityiskohta oli 19-vuotiaan maalivahdin Kasperi Kotkaniemen debyytti.

Kotkaniemi pelasikin uran ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa väkevästi, sillä hän torjui yhteensä 32 kertaa. Nuori maalivahti on JYPiäkin vastaan maalissa.

Ässät saa takaisin kokoonpanoonsa Mikko Salmion, joka pelaa kasvattajaseuraansa vastaan.

Muut ottelut:

Ilves-SaiPa, kokoonpanot

Sport-Tappara, kokoonpanot

KooKoo-Jukurit, kokoonpanot

Juttua korjattu klo 14.35: Kärppien sarjajohto on yhdeksän pisteen sijaan 11 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat